MUSTAFA GÜRBÜZ


İLİMİZ VE İLÇELERİN SPOR SALONLARI!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Öncelikle bu konuyu yeniden gündeme getirmemin bazı nedenleri olduğunu belirtmek isterim. Spor salonları konusunda daha önceden bazı yazılarım oldu. Özelikle il bazındaki tesislerin eksikliğinden bahsetmiş ve dönemin yöneticilerine bu konu hakkında neler yapılabileceği ile ilgili düşüncelerimi aktarmıştım. Bu nedenle yeni dönem diyerek, ilimizde de sporu seven bir ?Vali´ olduğunu düşünerek, bu görüşlerimi biraz daha sesli şekilde gündeme getirmenin uygun olduğunu düşünüyorum.

İlimizde mevcutta Talas ve Atatürk dışında, okul sporlarına hizmet yönünde Nuh Mehmet Baldöktü Lisesi´nin spor salonu hizmet vermektedir. Bu salonların mevcuttaki spor müsabaka yoğunluğunu tam olarak kaldıramadığını biliyoruz. Mevcutta yer alan salonların dışında da bütçe olmadığından yeni salonların yapılmasına pek hoş bakılmıyor. İlçeler bazında destek alınıyor ve en yakın İncesu ilçesinin spor salonu kullanıma açılıyor.

Buraya kadar her şey yolunda gibi görünüyor. Ama kimsenin hesap etmediği bazı durumların olduğunu belirterek, olayı yakınlaştırmak isterim. Mesela İncesu´ya giden sporcuların zaman konusundaki şikayetleri hemen hemen her gün dile getirilse de, yakın ilçelerde olanların yeniden tamiratının ele alınmaması insanı düşündürüyor. Bu konuda geçenlerde Hacılar´da yer alan spor salonu ile ilgili bir araştırma yaptım. Yaklaşık 1 milyonluk bir harcamanın ihtiyaç olduğu belirtilse de bu miktarın net olmadığını belirtmek isterim. Bu bütçe ile şehre 6-7 km mesafede bir salon daha ilimiz sporcularına ve dolayısıyla şehir dışından gelecek gruplara hitap edebilir. Konu ile biraz daha görüş alış verişinde bulunmak istesem de konuyu şimdi sıcağı sıcağına bu şekilde aktarmak belki de ilimize yeni gelen yöneticilerin de dikkatini çeker diye düşündüm?