MUSTAFA GÜRBÜZ


İLİMİZ VOLEYBOL TAKIMLARI VE GÖRÜNÜMLERİ!


İlimizde futboldan sonra gelen ve kulüp nezdinde bir hayli fazla takımla müsabakalarda yer alan spor dalı voleyboldur. Öyle ki hem 1.Lig de hem de alt liglerde bu sezon bir hayli fazla sayıyla yer alan kulüpler ilk haftalarını geride bırakarak ligde yavaş yavaş yol almaya başladılar. Ligde yol almaya diyorum çünkü kimi zaman galibiyetle haftayı kapayan kulüpler kimi zaman da mağlubiyetin pençesine düşerek sıkıntı yaşayabiliyorlar.
Bu kadar fazla sayıda mücadele eden kulüp ve maçlar var. Aslında bu süreçte bazı gerçeklerin görülmediğini düşünüyorum. Her ne kadar il temsilciliği takımların başarısı için ter dökse de, takımlarda yer alan sporcular il temsilciliği kadar gereken hassasiyeti göstermiyorlar. İlimizde voleybolun coşkulu olabilmesi için ikna edilen isimler dahi alınan kötü sonuçlar karşısında içlerinde burukluk yaşamaya başladılar. Yapılması gereken bu takımlarda yer alan sporcuların işlerini ciddiye almaları ve en azından gazozuna dahi maç yapılıyorsa da galibiyeti alan taraf olmak için çabalamaları gerekir.
Onlar sahada ter dökmek yerine sallana sallana oyun oynuyorlar. Geçen hafta sonunda şahit olduğum iki takım vardı ki bu takımlarda yer alan sporcuların işin pek ciddiyetinin farkında olmadıklarını gördüm. Umarım bu uyarım dikkate alınır. Yoksa o kadar emek verilerek yapılan kulüpleşmeler belli bir yerden sonra çıkmaza girebilir. Benden söylemesi?