MUSTAFA GÜRBÜZ


?İLİMİZDE SPOR YAPMAK VE YÖNETMEK ZORLAŞIYOR´

Ofansif - Mustafa Gürbüz


İlimizde spor yapmak ve yöneticilik yapmak git gide zorlaşıyor. Özellikle mali boyutların tartışıldığı şu günlerde destek vermesi gerekenlerin de kaçamak cevaplar vermesi, kulüpleri bir hayli zorluyor. Basketbolda AGÜ Spor konusunu enine boyuna aktarmaya gayret ettim. Yöneticilerin dahi beklemede olduklarını belirterek ?sihirli bir elin veya sesin´ kulübü bünyenize katın demesini beklediklerini aktarmıştım.

Ne kadar üzücü ki, Kayseri´ye büyük başarılar yaşatmış ve sosyal hayatta vazgeçilmez unsurlardan birisi olan spor konusunda, ilimiz yöneticileri de dahil olmak üzere siyasilerimizin vurdum duymaz davranmaları, bu günlerde karşılarına çıkmaya başlayacaktır. Sporseverlerin özellikle yaklaşan seçimler öncesinde hemen hemen her platformda görmeye başlayacağı siyasilerin gerek Kayserispor, gerekse AGÜ Spor gibi kulüplerin ahvalini sormaları kaçınılmazdır.

Sadece bunlar değil diğer yandan kapanma eşiğine gelen Erciyesspor´dan tutun da, amatör kulüplerdeki birçok sporcunun kendilerine el uzatılmamasından dolayı veryansın ettiğine yakından şahit oluyoruz. Ferdi olarak bir başarı yakalayan sporcu olursa ne ala. Ona en azından başarıları karşılığında bir kutlama mesajı yayınlıyorlar. Ama sadece bununla kalıyor. Bakınız geçen günlerde ülkemizi Dünya Şampiyonluğu kazandıran Muay Thai Dünya Şampiyonu Ali Doğan bile yasaların eski haliyle kalmasını ve milli sporcular için devlette bir iş kapısının oluşmasını dillendirdiler.

Ne demek gerekir bilemiyorum ama yine seçimlere kısa bir süre kala, ne yazık ki siyasiler yine gözümüzün içine baka baka vaatler verecekler ama ne yazık ki bu vaatler seçimden sonra unutulacak?