MUSTAFA GÜRBÜZ


İLİMİZDE SPORA GENEL BİR BAKIŞ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


İlimizde son yıllarda yapılan çalışmalar ve mali kaynak yetmezliği nedeniyle spor kulüplerinin sıkıntıları bitmek bilmiyor. Bu olay profesyonelinden tutun da en altta yer alan amatörüne kadar tüm takımların uğraştığı tek konu oluyor. Futbolundan tutun da salonda yapılan (voleybol, basketbol, hentbol, futsal vb.) tüm spor branşlarına kadar tüm kulüpler mali kaynak sıkıntısını aşmak için farklı çalışmalar içerisinde bulunuyorlar. Kimileri sporcu yetiştirip onları başka takımlara transfer ederken, kimileri de kurslar açarak kulüplerin mali kazanımlar sağlamasına çabalıyorlar.

Kısacası herkes paranın peşinde koşuyor. Mali yokluk içindeki kulüpler ise ya kapısına kilit vuruyor ya da yöneticilerin cebinden yaptıkları harcamalarla yollarına devam ediyorlar. Bakınız ilimizde çok sayıda kulüp olmasına karşın dikkat çeken ve başarılı sonuçlar alarak yoluna devam eden sayı o kadar fazla değildir. Kayserispor ki, profesyonel ve kendi ayakları üzerinde durmaya gayret ediyor, onun dahi zaman zaman desteğe ihtiyacı oluyor.

Yani kısacası ilimizde yer alan kulüplerin destekçisi yine yerel yönetimler ve bir grup iş adamı oluyor. Spor yaptırmak Kayseri´de gerçekten çok zor bir iştir. Belediyelerin destekleri sayesinde en azından bazı kulüpler ayakta durmaya çalışsa da, bu konuda sanırım sadece belediyelerden destek beklemekle iş olmayacak. Yakalanacak başarılar sayesinde en azından reklamsal çalışmalar için iş dünyasıyla daha çok içli-dışlı olunmalıdır?