MUSTAFA GÜRBÜZ


İLİMİZDE VOLEYBOL VE BASKETBOLDA SON DURUM

OFANSİF - Mustafa GÜRBÜZ


İlimizde bu hafta futbol konusunda bekleyiş yaşansa da, salon sporları tüm hızıyla başlangıç yaptı. Temsilcilerimizin salonlardaki mücadelesi sezonun ilk maçı olmasına karşın, görülmeye değerdi. Geçen sezondan ders almış bir Melikgazi’nin rakibi karşısındaki başarısı ve sonrası için olumlu sinyaller vermesi beni sevindirdi. Sadece Melikgazi değil, bu hafta liglerdeki tüm müsabakalar heyecan vericiydi. İlimizi temsil eden Melikgazi, Develi ve Turkuaz Seramik Kayseri OSB Teknik Koleji yeni sezona merhaba dediler.

Yeni sezon demişken yanlış anlaşılmasın pandemi süreci hala devam ediyor. Tribünlerde bu anlamda kalabalık seyirci olayını hala yaşayamıyoruz. Aslına bakarsanız da gelen rakamlardan sonra bir müddet daha bu durumu yaşayamayacağımızı söyleyebilirim. Salon içinde sporcuların sezon öncesinde yapmış oldukları çalışmaların karşılığını alacaklarını görmek sevindirici. Geçen sezon pek hedef ortaya koyamayan temsilcilerimizin, bu sezon bu konuda hayli iddialı yaklaşmaları ve hedefli olmaları sadece voleybol branşında değil, diğer branşlarda da iyi bir dönem geçirebileceğimizin bir anlamda müjdecisi olacaktır.

Bu arada salon sporları derken basketboldan pek söz etmiyorum. Çünkü karşımızda hala mali olarak belini doğrultamamış bir Bellona Kayseri Basketbol var. Kiminle konuşsam bu Bellona için yazıyorsun ama niye ortada kaldı ki şeklinde söylemle karşılaşıyorum. Geçen günlerde yazdığım yazılardan sonra bir ödemenin geldiğini söylemişler ve bu haberi duyunca mutlu olmuştum. Aslına bakacak olursanız benim tek amacım var. Bellona Kayseri Basketbol sayesinde ilimizde yaklaşık 400’e yakın genç kızımızın bir hedef ortaya koyarak bu spora gönül vermesi çok anlamlı. Bu olayın kaybolmaması için Bellona Kayseri Basketbol’un ligde güçlü bir şekilde kalması gerekiyor ki umarım bu da olur…