MUSTAFA GÜRBÜZ


İLİMİZİN SPOR GÜNDEMİ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayseri, sportif yönden birçok faaliyeti bünyesinde bandıran bir şehirdir. Öyle ki sadece futbol veya salon sporları bu şehirde görülmemekte, aksine kış sporlarından tutunda su sporlarına kadar çeşitli branşlarda faaliyetler yapılmaktadır. İşte sezon sezon ortaya çıkan ve yılın büyük bir bölümünde kendisinden bahsettiren futbol da, Kayserispor ve diğer takımlarımızdan paylaşımlar yapıyoruz. Kayserispor´un son zamanlarda yaşadıkları ile ilgili ayrıntıları yaklaşık bir haftadır sizlerle paylaşıyorum. ?Artık dedikoduları bırakın´ diyerekte spor kamuoyunun lige motive olmasını bekliyorum. Çünkü baktığınızda bugün sezonun ikinci yarısı başlayacak. Başakşehir karşısında, ligin 17.haftasının maçında karşı karşıya gelinecek.
Öyle ki bu maçta bir hayli eksiği bulunan Kayserispor´da Sergen Yalçın´ın, nasıl bir kadroyla sahada yer alacağını şimdiden bende merak ediyorum. Çünkü Antalya´da bazı futbolcuların kısa röntgenini çeken Sergen, yöneticilerle ilerisi için paylaşımlar yapmış. Umarım onlar için hayırlısı olur.
Gelelim diğer bir branşa. Sezon kış olunca tabi ki yazılarımız da Erciyes Dağı´nda yaşananları da aktarmaya çalışıyoruz. Geçen hafta belirttiğim üzere Erciyes Dağı çok sayıda federasyon yarışmasına ev sahipliği yapmalıdır. Bu sayede Erciyes´te yer alanlar ve şehirdeki halk, büyük organizasyonlar konusunda alıştırma yapmış ve hedeflenen (Olimpiyat mı olur ya da Dünya Şampiyonaları mı olur bilmeme ama) büyük organizasyonlar için acemililikler aşılmış olacaktır. Geçen hafta içinde yapılan federasyon seçmelerinden sonra bakınız bu hafta içinde de yine bir yarışmaya Erciyes Dağı ev sahipliği yapacak.
İlimizin büyüklerine buradan belirtmek istiyorum. (Başta Ankara´daki Bakan Mehmet Özhaseki, milletvekilleri ve sonrasında ilimizdeki Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve ilçe belediye başkanları) Kayseri´de bazı işler istenildiği gibi gitmiyor. Özellikle kayak konusunda sıkıntılar var. Gelin bu işte yer alanlarla bir toplantı yapalım ve planlamalar için gereken yerlere çağrıda bulunalım?