MUSTAFA GÜRBÜZ


İŞTE BEKLENEN GÜN GELDİ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Süper Lig´de çok önemli bir karşılaşma için geri sayım başladı. Kayserispor tarihinde fazla yenemediği İstanbul temsilcisi renktaşından, bu sezon galibiyet almak istiyor. Bu maçı kazanmak Kayserispor için önemli. Takım kadrosunun tam olarak yerine oturmadığından bahsedilse de, önemli bir rakibe karşı oynanacak olan maçta, futbolcuların maça ferdi olarak kendilerini motive edeceklerinden şüphem yok. Kayserispor´da taraftarın maç saatinden başlayarak, bitiş düdüğüne kadar takımını sahada desteklemesi gerekiyor. Önemli günde takımın taraftar yönünden destek bulması, rakibinde etki altında kalmasını sağlayacaktır.

Sadece bu maçta bazı yorumların dikkatlerden kaçmaması gerektiği ifade ediliyor. Karşılaşmaların normalde sahada oynandığını bilsek de, bazen yönetimsel yapılan hatalar skoru da etkileyebiliyor. İşte bu maç öncesinde de Kayserispor taraftarının aklında, maçın hakemleri ile ilgili bazı soru işaretleri var. Bu konuda da pek haksız değiller. Gerek saha içindeki hakemler, gerekse de ekran başında bulunup da maç ile ilgili kararlarda etkili olan hakemlerin verecekleri her karar, şimdiden ince ince süzgeçten geçirilecektir bunu belirtelim.

Bunları söylerken ?her maçta hatalar yapılmıyor mu?´ diyenleriniz olabilir. Masum olan ve kimseye zarar vermeyen hatalar karşısında, kimse ağzını açmaz. Bu nedenle hataların az olması ve yanlı olmaması için taraftarında tribünde yapacağı tezahürat önemi büyük. Bu arada tribünlerin ceza almaları gördüğüm kadarıyla çok basitleşmiş. Federasyonun gözlemciliğini yapanlara da dikkat etmek gerekir. Bir kalemde bir takımı 3 ile 5 bin arasındaki taraftarını bir anda cezalandırabiliyorlar?