VELİ ALTINKAYA


İYİ PARTİ’DE KİM KAZANIR?

GÜNDEM - Veli ALTINKAYA


En erken kongreden başlayalım. İYİ Parti, il kongresini yarın Kadir Has Kültür Merkezi’nde yapacak. Son yazımda Süleyman Bozkurt, Metin Soylu ve Sebati Ataman’ın yarışacağını söylemiştim. Bozkurt’un işinin zorlu olduğuna da işaret etmiştim.

Benim yazının çıktığı gün (4 gün önce) Bozkurt adaylıktan çekilmiş. Resmen kimi desteklediğine dair bir açıklama yapmadı. Ancak önceki gün verilen bir fotoğraf Bozkurt’un kimi desteklediğini resmediyor.

Malum Talas İlçe Kongresi’ni Süleyman Bozkurt’un desteklediği isim kazanmıştı. Önceki gün Talas ve Kocasinan İlçe Başkanları’nın katıldığı ve il başkan adayı Metin Soylu’nun da hazır bulunduğu bir basın toplantısı yapıldı. Bu fotoğrafa bakınca Bozkurt’a yakın delegelerin  Soylu’yu destekleyeceğini anlıyoruz.

Yarınki kongre Sebati Ataman ve Metin Soylu arasında geçecek. İYİ Partilileri tebrik ederim, iki hatta üç adaylı ilçe ve il kongreleri yaşamalarına rağmen kulis çalışmalarını ve kongre alanını çirkinleştirmediler. Seçimlerden sonra da kazanan ile kaybeden yan yana görüntü vermesini bildi.

İşte demokrasi bu...

Milletvekili Dursun Ataş’ı da kutlamam lazım.

Ataş, delege seçimi ve ilçe kongrelerinde müdahil olmadı. İl kongresinde de şu ana kadar kendini epeyce arayan olduğunu duyuyorum. Ama renk vermiyor. Hatta tarafsızlığını koruyacağını ‘sandıktan kim çıkarsa’ o isimle il başkanı olarak çalışacağını söylüyor.

Aslında Sebati Ataman ile Dursun Ataş’ın ‘hukuku’ çok eski. Şüphesiz Metin Soylu’yu da epeyce zamandır tanıyordur Milletvekili Ataş...

Siyaset böyle bir şey...

Sebati Ataman düne kadar Süleyman Bozkurt’un yardımcısı idi. Bugün yolları ayrılmış gözüküyor. Ataş ve Ataman meslekleri nedeniyle epey zamandır yakınlar. Ama belli ki Ataş, ‘bağrına taş basıp’ tarafsız kalıyor. Bu cihetle hemşehrim olan ve iyi milletvekilliği yapan Dursun Ataş’ı da tebrik ediyorum.

Peki kim şanslı?

Kim kazanır?

İl kongresine 600 delege katılacak. Bu delegelerin 234’ü Melikgazi’ den. Melikgazi’de Ataman’ın desteklediği isim ilçe başkanı oldu. Ancak Melikgazi İlçe Başkanı Erdal Dağ’ı Ataman ile birlikte bugünkü Kocasinan Teşkilatı da, yani Metin Soylu’nun yanında olan grup da destekledi.

Taraflar daha farklı rakamları telaffuz ediyor, ama Melikgazi’ nin 234 delegesinden 150-170 kadarı Ataman’a diğerleri Soylu’ya oy verir. Kocasinan’ın 164 delegesi var. Burada da 140-150 arası delege Soylu‘yu destekler. 15-25 arası delege Ataman’a oy verebilir. Talas’ın 85 delegesi var. Son fotoğraftan anlıyoruz ki burada da 60-70 delege Soylu’yu destekler. Kalanı Ataman’ı. Bu hesapla üç ilçeden benim zannıma göre Soylu 250-280 arası oy alır. Ataman da 200-230 arasında oy alacaktır. Diğer 13 ilçenin de 120 civarında delegesi var. Bildiğim kadarı ile taşra ilçelerinde Ataman daha etkili.

Anlayacağınız iki aday arasında fark 40-60 arası olur. Tabi il yönetimi, kurultay delege listesi ve adayların salondaki konuşmaları da sonuca etki edecektir.

Kazanını şimdiden tebrik edelim...

 

MHP BİR İLKE İMZA ATACAK

MHP’nin büyük kongresi 14 Mart 2021’de yapılacak. MHP Lideri Bahçeli, teşkilatlara ilçe ve il kongreleri ile ilgili bir genelge gönderdi.

Partide ilk ilçe kongresi 9 Ağustos’ta Samsun İlkadım ilçesinde yapılacak. Bu arada Kayseri’de de ilçe kongrelerine yönelik çalışmalar sessiz-sedasız sürdürülüyor.

MHP’de ilçe kongreleri ile ilgili hazırlıklar sürüyor. Delege seçimleri beş-on güne biter. Kongre takvimi konusunda MHP İl Başkanı Serkan Tok ile kısa bir görüşme yaptım. MHP adeta bir ilki gerçekleştirecek. Muhtemel ki MHP de dahil hiçbir partinin bu zamana kadar yapamadığını yapma niyetinde İl Başkanı Serkan Tok...

Tok, “Hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Delegelerimizi seçeriz. 16 ilçe kongremizi de 15-16 Ağustos tarihlerinde tamamlama niyetindeyiz. Yani 15 Ağustos Cumartesi günü 8 ilçemizin kongresini yapacağız. Bir gün sonra da kalan 8 ilçe kongresini yaparak tarihe not düşeceğiz” diyor...

Şaşırdım... Bu benim bildiğim siyasi tarihte bir ilk. Serkan Başkan ‘İki vekilimiz, iki MYK üyemiz, 4 belediye başkanımız ve benimle birlikte 8-9 kişiyiz. Birinci gün 8 ilçenin kongresinde divanı oluşturur kongremizi yaparız, aynı ekip ikinci gün de kalan ilçelerin kongresini yapar’ şeklinde konuştu.

Sanıyorum konu Teşkilat Başkanı Semih Yalçın’a da iletilmiş. Genel Merkez, ‘Bunu başaracağınıza inanıyorsanız yapın’ demiş.

Özetle Serkan Tok Kayseri’de, hatta Türk Siyasi Tarihi’nde belki de bir ilki gerçekleştirecek.

Pınarbaşı İlçe Başkanı’nın görevden alınması ve büyük kongre tarihinin açıklanması ile birlikte MHP’de muhalifler sosyal medya ve telefon teatisi olarak hafifçe hareketlendi. O tarihlerde de yazmıştım. MHP’de mevcut yönetim ne derse o olur. Hiçbir ilçe ve il kongresinde iki aday olmaz. Serkan Tok başarılı yürüttüğü il başkanlığına devam eder.

MHP’de muhalifler kongre odaklı bir hesap içine girerlerse ‘bellerini ağrıtırlar’. Varsa bir hesapları seçim arefesine saklasınlar.

 

AYHAN OĞAN

Hemşehrimiz Ayhan Oğan Resmi Gazete’de yayınlanan son kararname ile Cumhurbaşkanlığı Danışmanlığı’na atandı.

Kendisini bir mesajla kutladım. Ayhan Oğan İstanbul’da ikamet etmekle birlikte, Kayserili (Felahiyeli) bir hemşehrimiz. Son 7-8 yıldır (öncesini bilmiyorum) Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başarısı için tüm Türkiye’de canla-başla çalışma ortaya koydu. Partide bir ara MKYK üyeliği yaptı. Milletvekili adayı oldu seçilemedi. İnşallah ilk seçimde aday olur ve seçilir. Dilerim Kayseri’den aday olsun ve seçilsin. Zira Oğan, yapı itibariyle doğruluğuna inandığı bir konuyu sonuna kadar sahiplenen bir anlayışa sahip. Bu noktada Kayseri’nin meselelerine de eminim şu anda da, milletvekili adayı olur ve seçilirse sahip çıkacaktır.

Tekrar Ayhan Bey’i kutluyorum. Ülkemize başarılı hizmetler yapacağına inanıyorum.

 

ŞEHİR HASTANESİ TIP FAKÜLTESİ OLUYOR

Memduh Başkan Ankara’ya her gidişinde mutlaka bir kapıyı çalıyor ve şehrimizin meselelerine çözüm arıyor.

Son olarak da Enerji eski Bakanımız Taner Yıldız ile YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu’nu ziyaret etmişler.

Bu ziyaretten Kayseri’ye yeni bir tıp fakültesi talebi çıkmış. İnşallah gerçekleşirse şehrimizin üçüncü tıp fakültesi olacak. ERÜ’nün köklü bir tıp fakültesi var. Hacettepe ile 60’lı yılların ortasında başlayıp Kayseri ve Erciyes Üniversiteleri ile bugünlere gelen tıp fakültemiz Kayseri’nin 816 yıllık tıp tarihine yakışır güzellikle gelişiyor, büyüyor.

Malum ikinci fakültenin kanunu Nuh Naci Yazgan için çıktı. Yani Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kanunu çıktı; ama hastanesi yapılamadığı için fakülte fiilen öğrenci alamıyor.

İki hafta kadar önce de NNYÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Özhamurkar, Başkan Büyükkılıç ile o fakültenin hastane yeri için görüştü. Dilerim o hastane işi de bir an önce çözülsün ve NNYÜ Tıp Fakültesi de fiilen öğrenci almaya başlasın.

Peki, YÖK uygun görüşle TBMM’ ne iletirse kanunla kurulması gereken 3. tıp fakültemiz hangi üniversiteye bağlı olacak?

Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne...

Salık Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren bu üniversite ülke genelindeki birçok şehir ve devlet hastanelerinde görev yapan tıpçı öğretim üyelerinin akademik özlüklerini de düzenliyor.

Taner Bey ve Memduh Başkan’ın talebi kabul görürse (inşallah görür) Şehir Hastanesi Sağlık Bilimleri uhdesinde kurulacak yeni tıp fakültesinin hastanesi olarak hizmet verecek. Vatandaşın hizmet alması açısından bir sıkıntı yok. Hatta bazı noktalarda daha da iyi olacak bu...

Milletvekili Taner Yıldız birçok vesile ile Memduh Başkan’a refakat ederek Kayseri’nin meselelerini Ankara’da bire bir takip ediyor. Ayrıca ilgilendikleri de var. Bu vesile ile Sayın Bakanımızı da şehrimizin meselelerine gösterdiği hassasiyet nedeniyle kutlamak isterim.

1204’de kurulan dünyanın ilk tıp fakültesinin olduğu şehre üç, hatta dört tıp fakültesi bile yakışır. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.

 

Mış… Miş… Muş…

00- Memduh Büyükkılıç ve Taner Yıldız, Kayseri’ye 3. tıp fakültesinin kurulması için Ankara’da görüşmeler yapmış.

00-Başkan Büyükkılıç, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile kentsel dönüşümden millet bahçesine kadar birçok sorunu bir kez daha görüşmüş.

00- Vali Günaydın, korona tedbirleri konusunda tavizsiz tavrı ile takdir topluyormuş.

00- Kayseri, önümüzdeki hafta sonu İçişleri Bakan Yardımcısı’nın çocuğunun düğününe sahne olacakmış.

00- Hemşehrimiz (Felahiyeli) Ayhan Oğan, Cumhurbaşkanı Danışmanı olmuş.

00- İYİ Parti’nin yarın yapılacak il kongresinde kıran kırana yarış yaşanacakmış.

00- MHP’de ilçe delege seçimleri başlıyormuş.

00- Kayseri, Melikgazi’nin ‘Arabalı Sinema’sını sevmiş.

00- Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın Beyaz Masa üzerinden 9. kez vatandaşla bire bir teması takdir görüyormuş.