MUSTAFA GÜRBÜZ


KADİR HAS STADI’NIN ÇİMLERİ SAKATLIYOR MU?

OFANSİF - Mustafa GÜRBÜZ


Kayserispor’un bu hafta aldığı galibiyet lig açısından önemliydi. Rakiplerle aradaki puan farkını da kapamaya başlayan temsilcimizin son haftaya da bir sürpriz yapması beklentimdir. Takım olarak ligde son haftalarda ortaya konan oyun gelecek açısından bana ümit verse de, aslında Fenerbahçe karşısında takımda önemli bir ismin olamayacağı ifade edilince biraz endişelenmedim dersem yalan olur. Gol yollarında zaten sıkıntılar yaşayan ve rakip kalelere gol atmakta zorlanan Kayserispor’da forvet oyuncusu Alibec’in stattaki çimlere takılarak sakatlık yaşaması, aslında ne kadar şansız olduğumuzu bir kez daha ortaya koymuş oldu.

Kadir Has Stadı’nın hep özelliklerinden bahsedip duruyoruz ama ne yazık ki çok ciddi eksik yanlarını sıra gelip de konuşamıyoruz. Mesela tribünler derken bu konuda belki de en muzdarip olan biz basın mensupları olduğumuzu belirtmek isterim. Tribünle sahanın iç içe olması gereken yerde maçların izlenmesi ve stada hakim olunması gereken bir noktada olması gereken basın mensupları, ne yazık ki yıllar önce yapılan yanlış bir uygulama soncunda hala sıkıntılı bir noktada maçlara şahitlik yapmaktadırlar.

Tribünden bahsetmişken bir de saha içine yani çimlere bakmak gerekiyor. Bu hafta çimlerin bozukluğu uzun bir aradan sonra yeniden gündeme gelmiş oldu. Daha önceleri bu stadın çimleri yüzünden sorumluların ne kadar sıkıntılar yaşadıklarını daha dün gibi hatırlıyorum. Osman Kayaalp ismi daha önce stat konuları geçtiğinde hep gündeme gelir ve o da elinden geldiğince en iyi şekilde maçlara stadı hazırlardı. Ne yazık ki stat içinde çimlerin üzerinde yapılan bazı programlar ortamı bozmaya yetiyor ve tamiratı da uzun zaman alıyor. İşte bu da futbolcuların sakatlanmasına neden oluyor. Şimdi Alibec daha sonra kim?