MUSTAFA GÜRBÜZ


KASKİ NEDEN LİGDE TUTARSIZ OLDU?

KASKİ NEDEN LİGDE TUTARSIZ OLDU?


Oyuncuların nasıl oynadıkları veya başlarına ne geldiğinden daha çok ligin başlangıcınca ortaya atılan bazı hedefler ve iddiaların bugünlerde bir çırpıda elden gitmesi ‘acaba sadece benim mi tüylerimi diken diken ediyor’ diye düşünmüyorum dersem yalan olur. Son olarak Tarsus maçında oynanan oyun ve alınan sonuçtan sonra rakibin çalıştırıcısının basın toplantısında sarf ettiği sözler bir hayli ağırıma gitti. Son bölümde oynanan oyun ve maçın kazanımı ile ilgili olarak ‘kalite kazandı’ şeklindeki bir ima sonrasında bende Kaskili yöneticilere soruyorum;
1-Transferi gerçekleştiren sizler, yapılan çalışmalarda ‘En başarılı isimleri alıyoruz’ dediniz. ‘Dünya bu isimleri tanıyor’ derken acaba sizler mi yanlış bilgilendirildiniz yoksa bu isimler Kayseri’ye geldikten sonra pek öyle oyunlar mı ortaya koymadılar?
2-Alınan isimlere bakıldığında ligde ve Avrupa’da kadro konusunda sıkıntı yaşamadan oyun oynarız dediniz acaba bu sadece bir zaman geçiştirmecisi miydi?
3-Yabancı oyunculara baktığımızda rakiplerdeki isimlerin salonda birçok maçta daha iyi performans ortaya koydukları gözleniyor. Bu bağlamda acaba bizim seçtiklerimiz de sıkıntı var?
4-Sezon başından bu yana söylüyorum; ‘bu takım çok sayı yiyor’ diye. Son oynanan Tarsus maçında da 74 sayı yedik. Savunma ne zaman düzelecek acaba?
Son olarakta mali konularda sanki sıkıntı yaşanıyormuş gibi dışarıya aksettiriliyor. ‘Rakiplerin oyuncuları iyi’ denildiğinde onların ne kadar harcanma yaptıkları dile getirilip Kaski’nin yaptığı hafif kalıyor gibi bir imaj çiziliyor. Peki, o zaman sorayım daha birkaç yıl öncesine kadar ligde yine iyi mücadele eden Kaski ( daha öncesi Panküp ve TED Kolejspor) çok cüzi bütçe ile yol kat ediyordu. Ne oldu şimdi yani diye sorsak yanlış mı olur? 
Kısacası Kaski bu ligde ilk 3 fırsatını ve Avrupa trenini umarım elinden kaçırmaz. Bu konuda teknik heyet ve yöneticiler umarım oturup kafa kafaya verip sıkıntıyı aşarlar. Yoksa ligin başında belirlenen hiçbir hedef yerini tutmayacağa ve Kayseri’deki basketbol severleri üzeceğe benziyor benden söylemesi…