MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYAK FEDERASYONU SEÇİMİ VE KAYSERİ DELEGELERİ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayak Federasyonu mayıs ayında olağan genel kurulunu yapacak. Erol Yarar başkanlığındaki federasyon 4 yıllık çalışmasının ardından göreve devam etme konusunda daha önceleri nabız yoklamış ve yeniden aday olacağını ifade etmişti. Genel kurul olunca sadece tek adaylı bir kayak seçiminden bahsetmenin de imkânının olmadığını belirterek hemen bazı isimlerin de seçimlerde aday olarak liste yaptığını belirtmek isterim.

Mevcut yönetimde As Başkan olarak görev yapan öğretim üyesi Fatih Kıyıcı ve daha önceki yönetimde görev alan Ahmet Demir. Sadece bu isimler de değil! Bununla birlikte bir de eski başkanlardan Özer Ayık´ın da ismi kulislerde ?aday olacak´ şeklinde konuşulmaya devam ediyor. Seçimlere daha bir aydan biraz fazla bir zaman olsa da, bu köprünün altından çok suyun akacağını belirterek, bazı konularda Kayseri delegelerinin dikkatini çekmek isterim.

Kayak Federasyonu aslında ilimiz açısından önemli bir federasyondur. Çünkü kış sporlarının ilimizde aktif olarak yapıldığı önemli bir tesis bulunuyor. Erciyes Dağı yerel yönetimlerin sermayesi ile kurulmuş ve sadece turistik olarak değil, aynı zamanda sportif yönden de dünyada öne çıkmak isteyen bir dağdır. Kayak Federasyonu konusu hep açıldığında söylediğim bir söz vardır: ?Kayseri, federasyon nezdinde ne kadar etkili ve ne kadar fayda sağlıyor.?

Bakınız yönetime aday olan iki isim, mevcuttaki yönetimde yer alan isimlerdir. Bu sezon Erciyes´te iki veya üç tane federasyon yarışı oldu. Bunun dışında baktığınızda yarışmaların çoğunluğu Erzurum´da gerçekleştirildi. Bu konu ile ilgili eleştiriler de olmadı dersem yalan olur. Nedeni ise konaklama ve yer sıkıntısı olarak ifade edildi. Peki, Erzurum´da konaklama için yer mi var? Evet, var orada Kızılay´a ait olan bir konaklama tesisi, federasyon tarafından alınarak hizmete sunuldu. Peki, Erciyes´te böyle bir tesis olmaz mı? Neden olmasın ki, eski PTT yerleşkesi veya üniversitenin yerleşkesi pekâlâ federasyon tarafından kiralanıp aynı uygulama yapılabilirdi. Neyse sorun ve çözüm çok ama şimdilerde bakıyorum da, yönetimler konusunda her kafadan ayrı bir ses çıkıyor.

Yahu Kayseri delegasyonları lütfen biraz sakin olun. Dışarıdan gelen küçük bir sesle, kalkan ve kılıç alıp savaşa gider gibi hareket ediyorsunuz. Adaylar belli olabilir. Ama daha zaman var, bazı adaylar daha sonra ortaya çıkabilir. Biz şimdi mevcuttaki isimler için konuşalım. Onlara birkaç sorum olacak: Sayın delegeler, kim ne yapıyor da, şimdiden bazılarımız tarafını seçmiş bir görüntü veriyor? Kayseri için nasıl bir söz aldınız? Adaylar Kayseri´ye geldi de, projelerini anlattı, biz mi duymadık?

Beyler ve bayanlar lütfen biraz frene basın. Önce bizler içimizde birlik olalım. Bunun için de yapılacak bir toplantı ile herkes eteğindeki taşı ortaya döksün. Tüm konular konuşulsun. Kayseri´ye kim ne kadar yaklaşıyor? Kim neler vaat ediyor? Bunların hepsini yazılı bir şekilde versinler!..

Kayseri bu seçimlerde belirleyici il olacaktır. Bu nedenle ?o veya bu´ demeden önce tüm adaylara kulak verip, sonrasında ortak bir şekilde hareket edilmelidir. Şimdi içinizden bazıları diyecek ki ?Ama ben bu adaya söz verdim. Dönemem?

Bırakın Allah aşkına, o zaman seçimlerde Kayseri bir aday çıkartırsa ne yapacaksınız? Mesela Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Bey´e yukarıdan aday ol denildiğinde o da aday oldu. Yine aynı kişiye verdiğiniz söz mü diyecek siniz? Bir kez daha belirtmek isterim ki, söz veya imzalar ferdi menfaatler için verilmemelidir. ?Sizi yönetime yazacağım veya seni şuraya dâhil ediyorum´ şeklindeki teklifler unutmayın ki, ferdi tekliflerdir. Burada önemli olan Kayseri menfaatleri değil miydi? Bunu sağlamak için de ortak hareket edilmesi gerektiği konuşulmuyor muydu? Umarım kısa bir süre içinde dağ yönetiminden sorumlu olan Murat Cahid Cıngı ve sporun ilimizdeki idarecisi Murat Eskici tüm delegeleri bir araya toplar ve bunları bir kez de onlar hatırlatırlar. Yoksa bu seçimde herkes ferdi davranırsa, Kayseri yine arkalardan gelmeye ve bu federasyonda dış kapının dış mandalı olmaya devam eder. Benden söylemesi?