MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİ BASKETBOL´U DA GÖRMEZDEN GELMEYİN!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor´un geleceği ile ilgili birkaç gündür spor kamuoyunda konuşulan konu başlıkları, taraftarı da bir hayli heyecanlandırmaya başladı. Özellikle İstanbul ve çevresinde yürütülen çalışmalarda, kulübün geleceği ile ilgili atılan adımların iyi değerlendirilmesi sporseverlerin dikkatinden kaçmıyor. İstanbul´dan geleceğini açıkladığım destekle alakalı köşe yazım sonrasında birçok yerden telefon ve mesaj aldım. Özellikle bu durumun netliğini soran sporseverler, mali durumun gelecek olan bu denli büyük destekle düzeleceğini belirtmeleri ve ifadelerindeki umut beni de fazlasıyla memnun etti.

Kayserispor´da Onursal Başkan Mehmet Özhaseki ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç sadece iş insanları ile bir araya gelmiyorlar. Siyasilerimizin ayrıca bazı kurum yöneticileriyle bir araya geldiklerini de belirterek gelecek dönemin hem Kayseri açısından hem de sporu açısından parlak bir dönem olacağını düşünüyorum. Bu durumu ifade ederken bir de küçük hatırlatma yaparak bu şehirde sadece futbolun olmadığını can çekişen bir basketbol kulübünün olduğunu da ifade etmeliyim. Her ne kadar yönetime kızsam da kendileri yazıp, kendileri oynasalar da yine de bu şehirde yaşayan bir fert ve sporla ilgili bir yorumcu olarak Kayseri Basketbol´u da görmezden gelemem.

Bu nedenledir ki ilimiz siyasileri İstanbul´da bunca kapsamlı bir çalışma içine girmişken hem de Kayserigaz´ın yeni sahipleri SOCAR Enerji ile de farklı görüşmeler yapmışken bu basketbol takımını da göz ardı etmesinler. Şunun şurasında 4-5 milyon Avro desem bazılarınız bana güler ama Kayserispor´a yapılacak desteğin yüzde 10´u bu kulübü gelecek dönem için büyük atak yaptırır. Avrupa´da Kayseri adını basketbolda duymaya devam ederiz?