MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİ, BİLEĞİNİN HAKKI İLE ALDI!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor haftanın açılış maçı olarak kabul edilen Fenerbahçe maçında, bileğinin hakkı ile 3 puanı almıştır. Bu konuda eyyam yapan veya galibiyeti başka mecralara çekenler varsa sussunlar, birkaç dakikalığına kamuoyuna ve gerçekten bu işi yorumlayan kişilere kulak versinler. Kayserispor´un aldığı galibiyetin bu denli yanlı yorumcular tarafından dallandırılıp, budaklandırılarak başka mecralara çekilmesine anlam vermekte güçlük çekiyorum. Biz birçok maçta tarafsız ve gerçekçi olma adına, kendi temsilcimizin dahi hatalı yönleri varsa bunları her maç sonrasında söylüyor ve gelecek haftalarda daha fazla dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Lakin bu maç sonrasında bakıyorum da, gole ve gösterilen kartlara veryansın eden Fenerbahçe sempatizanı yorumcular ve yöneticilerin ağzında bu maç sakız olmuş durumda.

Şimdi maça bakıyorum, ?Soldado neden kırmızı kart gördü, hakem söylenenleri duymazdan gelebilirdi´ diyen yorumcular çıkıyor karşımıza. Bu insanların Allah´tan hiç korkuları yok mu? Bırakın adam saha içinde ağzına geleni söylesin ve hakem de gözü önündeki bu olayı görmeyerek sarı kart ile yapılan faulü geçiştirsin. Tabi bu galibiyeti farklı mecralara çekenler daha önceleri saha içinde yaşanan olaylar karşısında bu denli ciddi kararlarla karşılaşmadılar. Hep onların lehine kararlar verildi. Pozisyonlarda çalınan düdükler olsa bile, verilen penaltılar sayesinde bu ligde yıllarca fırtına gibi estiler.

İşte her kesime aynı hak denildiğinde ise ?Eşitlik diyorlar da böyle olmaz´ demeye başladılar. İyi de eşitlik nasıl dağıtılmalı? Bir bana iki sana diye devam mı etmeli? Kusura bakmayın beyler, işinize geliyorsa böyle. Bu maçta bizim bir golümüz faul diye iptal edildi. Hatta bu durum bazı yorumcular tarafından da ?buz gibi gol´ diye adlandırılıyor. Bu nedenle alınan galibiyete kimse kendince bir yakıştırma yapmasın. Kayserispor rakibi Fenerbahçe karşısında çıktı ve çatır çatır futbolunu oynayarak galibiyetini aldı. Anlayana bu böyle, anlamayana da artık davul zurna mı, yoksa ?mini mini bir kuş konmuştu´ mu desem bilemiyorum?