MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİ FIRSATLARI DEĞERLENDİRMELİ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor´da bekleyiş gergin bir şekilde başladı. Cuma akşamı sahasında Fenerbahçe´yi konuk edecek takımda futbolcuların tek düşünceleri galibiyet elde etmek. Bu konuyu nasıl yaparlar bilmem ama taraftarın da alt sıralardan kurtulma adına, bu maçta rakibin güçsüz döneminden faydalanılmasını beklediğini de kısaca özetlemek gerekir.  Fenerbahçe´de futbolcuların özellikle yaşanılan değişimden sonra toparlama evresine girmesi bu maçın hiç de kolay olmayacağını ortaya koyuyor.

Kayserispor´un galibiyete kenetlendiği şu günlerde taraftarın desteğinin yanlarında olması adına büyük çaba sarf ediliyor. Başkan ve yöneticiler özellikle bu maç için taraftara her ortamdan seslenmeyi ihmal etmiyorlar. Kayserispor´da alınacak olan puan veya puanların ne denli önemli olduğunu bilen futbolcular da, galibiyetin alınabilmesi adına maçta bütün performanslarını ortaya koyacaklarını ve taraftarın 12. adam olarak destekleriyle galibiyete ulaşan tarafın kendileri olacaklarını iddia ettiler.

Onların bu denli inanmışlıkları beni de mutlu etti. Kayserispor´da önemli isimlerden Asamoah Gyan´ın bu maçta forma giymesi mümkün olmasa da, temsilcimizin defans ve orta alanda yapacağı baskıya forvetteki isimlerin de katkıda bulunmaları ve Malatya maçında olduğu gibi fırsatları değerlendirememe gibi olaylardan uzak durmaları gerekiyor. Fenerbahçe´nin ciddi bir rakip olduğu bilinci ile yapılacak olan maçta ele geçen fırsatlar değerlendirilmeli ve galibiyet için rakip kalede gollere ulaşılmalıdır. Kayserispor basit gol yiyen yapısından sıyrılarak gol atan yapıya bürünmesi gerekiyor. Ligdeki averajı da bu nedenle pek hoş değil. Umarım fırsatları değerlendirme konusunda sorun yaşamayız. Çünkü böylesi maçlarda fırsat elimize geçmez?