MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİ İÇİN BU HAFTA ÖNEMLİ OLAN BEŞİKTAŞ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor´un cumartesi günü oynayacağı Beşiktaş maçı öncesinde hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken kulüpten ve dışarıdan yapılan bazı açıklamalar, başarılı bir şekilde gündemde yer alan temsilcimizin farklı bir tartışma ortamına çekilmesine neden olacaktır. Özellikle takımın son yıllarda ligde ne kadar zor mali dönemler geçirdiğini bilen birisi olarak, yorumların ve kulüple ilgili borç söylemlerinin büyük bir bölümünde haklılık paylarının olduğunu düşünüyorum. Ama şu sıralar bu gibi söylemlerin takıma fayda değil zarar vereceğini de belirtmek isterim.

Kayseri´de bir tane Kayserispor var. Bunu her kesim böylece bilmeli. Bakınız elimizde bulunan diğer değerleri kaybeden bir şehir olarak bu konuda da bir hayli ustalaştık. Daha önceleri bu ligde iki takım ile anılan Kayseri, ne yazık ki yapılan bazı hatalar nedeniyle bir kulübünü şimdilerde sadece tarihin tozlu sayfalarında anıyor. Spor arenasından yok olup tarihin tozlu sayfalarında yerini alan takımlar veya kulüplerle ilgili bu sıralar bazılarımız, ?eski şaşalı dönemlerine döndüreceğiz´ şeklinde açıklamalar yapsalar da, artık iş işten geçti, bunu yapabilmek o kadar kolay değil. Yani demem o ki, Beşiktaş maçı öncesinde bence ortamda bazı açıklamaların gölgesi dolaşmasındansa bence Beşiktaş´ı, Kayserispor´un nasıl alt edeceğini düşünmeliyiz. Daha önceleri yapılanları şöyle bir göz önüne getirerek bizim motive olacağımız yön Beşiktaş olmalı. Enerjimizi bu hafta farklı yerlerde harcamamalıyız. Beşiktaş´tan alacağımız 3 puan rakibimizin şampiyonluk hayalini de belki de suya düşürmesine neden olacaktır. Biz buna odaklanmalıyız. Eskileri konuşalım buna bir sözüm yok ama böylesi önemli bir maçta bunu konuşmanın kime yararı olur bunu da anlamıyorum.

Bu nedenle ben derim ki, bu hafta Beşiktaş sonrasında ligdeki diğer rakipler. Her hafta bizim için final ama eski defterler derseniz, bunu da yapacağımız daha önümüzde uzun bir zaman var. Merak etmeyelim?