MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİ, TRABZON´DAN PUAN ALIR!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor´un bu hafta deplasmanda oynayacağı Trabzonspor maçı için geri sayım devam ediyor. Bu karşılaşmada alınacak puan veya puanların her iki takım açısından değerlendirilmesinde ibre temsilcimizi işaret ediyor. Trabzonspor´un elde ettiği puanlarla Avrupa´ya gitme konusunda bir sorunu bulunmazken, diğer yandan Kayserispor´un ligin alt tarafıyla ilişkisini tamamen kesmesi için buradan gelecek olan puan veya puanlara ihtiyacının olduğunu açık bir şekilde görebiliyoruz.

Kayserispor´un oynayacağı bu karşılaşmanın Ramazan´ın ilk gününe gelmesi, deplasmana gidecek olan taraftar konusunda bir gevşemeyi ortaya koyacak gibi görünse de, yine de bir grup taraftarında burada temsilcimizi destekleyeceğinden şüphem yok. Her iki dost takımın çekişmesi olarak yorumlanan karşılaşma öncesinde, sahada çetin bir mücadele izleyeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Kayserispor deplasmanda oynanacak olan bu karşılaşmada saha içindeki yapısıyla rakipten puan alabilecek bir güce sahip.

Bu nedenle her kesimin Trabzonspor´u favori gösterdiği maçta tahminler ters çıkabilir ve Kayserispor istediği galibiyeti bu deplasmanda alabilir. Bu nedenle saha içinde o yok, bu yok diye serzenişte bulunacağımıza, takımdaki futbolcuların bugüne kadar eksik bir şekilde mücadele verdiğini unutmadan galibiyete şartlanmalı ve alınacak 1 veya 3 puana inanmalıyız.