MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİ VOLEYBOLU VE FEDERASYON!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayseri voleybol camiasının yönetim kademesi Ankara´da. Burada sezon başı seminerinde ulusal ve uluslar arası hakemler, voleybol oyun kurallarında yaşanan değişimlerle, uygulamaları görüntülü ve anlatımlı bir şekilde, bir kez daha gözden geçiriyorlar. Kayseri´de yer alan 1 uluslar arası ve 17 ulusal hakem ile 6 gözlemci son yaşanan değişimlerin bilgisini tekrarlarken, diğer yandan ilimizdeki kulüp ve voleybol ailesine de değişimleri anlatmak zorunluluğu görev olarak üzerlerine kalıyor.

Voleybolda ilimizin ne derece önemli bir yerde olduğunu anlatmaya gerek yok. Her kulüpte, en azından bir voleybol branşı açılarak ilimiz gençlerine hizmet veriliyor. Geçen günüi yazımda, bazı kulüplerin adından söz etmiştim. Burada Simge Elektronik Şahinspor´dan Sevgili Şahin Hocam, bir yorumda bulunmuş. O da kulübün yeni getirilen kurallar karşında zor durumda olacağından bahsetmiş. Kulübün faaliyet konusunda elinden geleni yaparak, oyuncu çeşitlemesini alt yapıdan değil de dışarıdan temininde zorlanacağını aktarmış.

Şahin Hocam burada oyuncu oluşumu ile ilgili yapılan değişimde tamamen alt yapıdan olmayacak kuralı konusuna değinmiş. Bu konuda da voleybolda söz sahibi olanlara seslenerek en azından bu durumun federasyon nezdinde bir çözüm yoluna ulaşılmasını istemiş. Ben de Şahin Hocamın bu görüşünü en azından bu yazımda sizlerle paylaşayım istedim. Ne olsa kıt imkanlarla liglerde mücadele etmek zorunda kalan Anadolu takımları en azından alt yapılarındaki mevcut oyuncularla, dışa fazla ödeme yapmadan liglerinde mücadele hakkını kullanıyorlar. Bu durum karşısında da sanırım il temsilcimiz gerekli görüşmeleri federasyon nezdinde yaparak, kulübün derdine bir çare bulacaktır?