MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİ VOLEYBOL´UNUN BAŞARISI!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayseri´de voleybol konusunda daha önce birçok yazı paylaşımında bulunarak ilimizdeki son gelişmeleri sizlerle paylaşmaya çalışıyorum. Bu yazımda yine voleybol ve ilimiz gençlerinin ne denli başarılı sonuçlar aldıklarını anlatmaya çalışacağım. Her ne kadar en üst liglerde kulüpler bazında temsil edilemesek de, alt yapı konusunda uzun süredir ekilen fidanların yeşererek ağaç olmaya başladıklarını görmek, emek veren herkes kadar beni de fazlasıyla memnun ediyor. Kayseri´de voleybol denince akla birkaç kulüp ve bazı okullar gelse de, ben yine de tüm emek veren okullardaki beden eğitimi öğretmenlerini tebrik ediyorum. Onların en azından bu sporu sevdirmeleri ve gençlerinde buna göre voleybola yatkın olmaları, Kayseri´de bu sporun daha fazla yaygınlaşmasını sağladı. 

Gelinen noktaya bakınca sevinmemek için hiçbir neden göremiyorum. Analig dediğimiz yapımız Türkiye Şampiyonu oluyor. Her şehrin temsil edildiği bu kategoride iyi mücadele ve sporcularımızın yetenekli oluşları başarıyı da bizlere getirdi. Uzun süredir ilmek ilmek dokunan bu halı sonunda görücüye çıktı ve herkesim tarafından da başarılı ve güzel bulundu. Şimdi iş şehrimizin büyüklerine kalıyor. Bu gençlerin hem de Türkiye şampiyonu olan bu gençlerin mücadele edecekleri üst liglerdeki takımlar oluşturulmalı ve ilimizde bu heyecan devam etmelidir.

Bu konuda umarım alt yapılara verilen önem kadar üst yapılar içinde adımlar kısa sürede atılır. Bu durum gerçekleşmezse o zaman bu gençler gidecek yer arar veya gönüllerine küserler?