VELİ ALTINKAYA


KAYSERİ OLİMPİYATLARA TALİP

GÜNDEM - Veli ALTINKAYA - Tekrar Yazıları


Büyükşehir Belediye Meclisi’nin son toplantısında bir karar alınmış... Büyükşehir Meclisi’nin üyesi de olan Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem’le Erciyes Projesi üstüne konuşurken “Son Meclis toplantısında Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları’nın 2017’de Kayseri’de yapılması başvurusunu gerçekleştirmek üzere Başkan Özhaseki’ye yetki verdik” dedi.

Sanıyorum yıl çıkmadan resmen Olimpiyat Komitesi’ne gerekli başvuru yapılacak.

Avrupa Gençlik Olimpiyatı, Üniversitelerarası Olimpiyata kıyasla katılımın daha yüksek olduğu bir organizasyonmuş.

Konuyu fazla araştırmamış olmakla birlikte böyle bir olimpiyata altyapısını tamamlamış çok sayıda şehrin talip olacağından hiç şüphem yok. 2017 noktasında muvaffak olamazsak bile bir sonrası için, bu organizasyon olmazsa bir başkası için mutlaka ısrarcı olmalıyız.

Eğer önümüzdeki on yılda Erciyes’te bir olimpiyat gerçekleştirebilirsek bu Kayseri’nin tam olarak kış sporları merkezi olduğu anlamına gelir. Böylece bırakın Türkiye’yi dünyaya bunu tescil ettirmiş oluruz.

Olimpiyat komiteleri uluslararası organizasyonlar için şüphesiz teknik ve sosyal altyapıyı yerinde inceliyor. Ama iş bununla bitmiyor. Üst düzeyde kulis çalışmalarının da yürütülmesi gerekiyor. Bu noktada Cumhurbaşkanı Gül’ün de, Başbakan Erdoğan’ın da Kayseri’ye destek vereceğinden şüphem yok.

 

DERSİM TARTIŞMASI

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün Dersim’le yaptığı bir açıklama ile partisi içinde sıkıntı yarattı.

Bölge milletvekili olan Aygün, 1938 olaylarının o tarihte tek parti olarak iktidarda bulunan CHP’nin sorumluluğunda olduğunu,hatta daha da ileri giderek Atatürk’ün bilgisi dışında gerçekleşmesinin mümkün olmayacağını ileri sürdü. Aygün bu konuda iki de araştırma yapmış.

Başını Haluk Koç’un çektiği 12 vekil ise Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na seslenerek “Hemşehriniz de olan bu milletvekili hakkında gerekeni yapın” diyor. Ben CHP’lilerin yerinde olsam, Dersim dosyasını açan taraf olmam. Dersim olayında iktidarın sorumluluğunun ötesinde Hatay meselesi ve Fransız parmağını hiçbir zaman unutmamak gerek…