SAMİ DAYANGAÇ


KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ

GÖZLEM - Sami DAYANGAÇ


Uygulama ve proje odaklı üniversite misyonuyla kurulduğu 2018 yılından bu yana önemli yol alan Kayseri Üniversitesi, gerek işbirliği projeleri gerekse hedefleri ile gelişimini sürdürüyor.

Geçtiğimiz hafta Kayseri Üniversitesi, Mimarsinan OSB ve MYO projesinin mimari tasarım ve değerlendirme toplantısı yapıldı. Bu haberi görünce son derece çalışkan, gayretli, mütevazı Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa Hoca’yı aramak ve çalışmaları ile ilgili bilgi almak istedik. Telefonla yaptığımız söyleşiden kısa bir kesiti sizlere sunuyoruz:

“Faaliyetleri sadece şehirdeki ana kampüsünde sınırlı olmayan Kayseri Üniversitesi, Bünyan, Develi, İncesu, Pınarbaşı, Tomarza, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerindeki kampüslerinde eğitim-öğretim hizmetlerinin yanında kırsal kalkınma sağlamaya ve toplumsal fayda oluşturmaya devam ediyor.

Nitekim bu çerçevede Develi ve Yahyalı ilçelerinde düzenlediği eğitim programlarını başarıyla tamamlayan Kayseri Üniversitesi’nin Develi Belediyesi ile birlikte yürüttüğü ev hanımlarına yönelik 'Yemek Pişirme ile Mutfağın Püf Noktaları' ve 'Yerel Yöresel Yemekler' konularında aşçılık akademisi eğitimleri yoğun ilgi gördü.

Ayrıca Yahyalı ilçesinde yine belediye ile işbirliği çerçevesinde kadınlara yönelik ‘Meyve Sebze Ürünleri Üretimi’, ‘Süt Ürünleri Üretimi’, ‘Et Ürünleri Üretimi’, ‘Unlu Mamuller Üretimi’ ile ‘Gastronomi ve Mutfak Sanatları’ konularında tamamlanan eğitim programları yoğun ilgi gördü.

Merkezde ise Talas Belediyesi ile mesleki ve teknik eğitim, üretim alanlarında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde Kayseri Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAYSEM) tarafından mimari restorasyon taş, ahsap, demir ve mermer ustası yetiştirmeye yönelik kurslar düzenleyecek. Bu kursların yakında zamanda başlaması planlanıyor.

Üniversite-sanayi işbirliği çalışmaları kapsamında ise OSB’lere MYO kurma hedefinde olan Kayseri Üniversitesi, bu çerçevede Kayseri OSB ve Mimarsinan OSB ile işbirliği protokolleri imzalamıştı.

İmzalanan bu protokollerden Mimarsinan OSB’ye OSB Meslek Yüksekokulu kurulması çalışmalarında önemli mesafe kat edildi. Mimarsinan OSB MYO’nun yer tahsisi ve proje çalışmaları tamamlandı. Binaları yaptıracak hayırsever veya hayırseverlerin bulunması durumunda en yakın zamanda Mimarsinan OSB MYO’nun temelinin atılması hedefleniyor.

Kayseri Üniversitesi ana kampüsünde faaliyetlerini sürdüren Gıda Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi mevcut tesislerinde devam ettiği süt ve diğer ürünler imalatında çeşitliliği artırmak, ayrıca Ar-Ge faaliyetlerini genişletmek üzere proje çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Özetle sahada eğitime büyük önem veren Kayseri Üniversitesi’nin nitelikli öğrenci yetiştirmenin yanında, sanayicinin ihtiyaç duyduğu ara teknik eleman ihtiyacını giderme, Türkiye’nin yükseköğretimde mesleki ve teknik eğitim üsleri arasında yer alma en büyük hedefleri arasındadır.”

Rektör Kurtuluş Karamustafa, ilk günkü heyecanı ile layık görüldüğü makama neler katabilirim düşünce ve gayreti ile çalışıyor, koşturuyor. Sürekli öğrencilerin içinde yer alıyor. Biz de şehrimize, ülkemize ve gençlerimize verdiği katkıdan ötürü Sayın Karamustafa'ya teşekkürler ediyoruz. Şapkamız elimizde.

 

Mış… Miş…

___Bir yanda milliyetçilik söylemleri yapılırken Milli Takım hocalarına Euro üzerinden büyük paraların ödeniyor olması çelişki olarak değerlendiriliyormuş.

___ Milli Takım’ın başına gelen Alman çare olmayınca ‘Milli Takım’ın başına bu kez de İspanyol mu gelecek?’ deniyormuş.