MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİ´DE PLAJ VOLEYBOLU!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


İlimiz birçok konuda olduğu gibi sporda da yenilikleri yaşamaya devam ediyor. Daha önceleri bir hayal olan ve yapılan bir dizi çalışma sayesinde gerçeğe dönüşen spor tesisleri bu işe gönül verenler kadar beni de mutlu ediyor. Kış sporlarından sonra şimdi de yaz sporları dediğimizde aklıma gelen ilk olay Plaj Voleybolu idi. Bu spor branşında ?İlimiz nasıl bir yer alır?´ derken Milli Eğitim kanadıyla başlangıç yapılmış oldu.
Deniz gibi bir barajımız olsa da bu sporu ne yazık ki bu barajın etrafında oluşturamadık. Ama Talas´ın göbeğinde yapılan ufak bir çalışma ile bu spora ait bir alan yapılmış oldu. Direk deniz kenarından kum gelmese de umarım yapılan bu çalışmanın üzerine yetkililerimiz ekleme yaparlar ve gençlerin büyük mutluluk duyarak yaptıkları bu spor tam manasıyla anlam kazanmaya başlar.
Salon sporlarında heyecanın biraz eksildiğini görsem de Plaj Voleybolu için sahaya çıkan gençler hem eğleniyor, hem de sıcak kum üzerinde oynayarak farklı bir deneyim kazanıyorlar. Bu branş için duyduğuma göre Spor A.Ş. de bazı çalışmalar içine girmiş. Umarım en kısa zamanda bu spor dalının da ilimizde çok sevilen bir hal alması için yetkililerimiz ellerini çabuk tutarlar. Nitekim Spor A.Ş. Yamula Barajı yanında oluşturacağı bir parkurda bu spor için hazırlıklar yapacakmış. Hem de Mersin´deki bir bölgeden gelecek olan sahil kumlarıyla. Ne diyelim spora destek olan herkese şimdiden teşekkürler?