MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİ´DE VOLEYBOL VE DİĞERLERİ

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Cumartesi günü ilimiz temsilcilerinin ve spor salonlarımızdaki spor organizasyonlarının yoğunluğu görenleri kıskandırmasın. Kayseri olarak hemen hemen her branşta bir mücadele örneği sergilenecek. Voleybolda, ilimizde Play-Off Müsabakaları oynanacak. Yarı final ve final olarak gerçekleşecek olan müsabakalarda, salonlarda seyirci yoğunluğunu göreceğimizden hiç şüphem yok. Sadece voleybol değil, ayrıca lig maçlarına devam eden basketbolda Bellona Kayseri Basketbol, evinde Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı´nı konuk edecek. Aynı saatlerde ise futbol severler televizyon başında veya deplasmana gitme fırsatı bulanlar Sivas Stadı´nda, Kayserispor´un Süper Lig´de 27.haftada oynayacağı Sivas maçını takip edecekler.

Yazımın başında da belirttiğim gibi ilimizde bu hafta yoğun bir spor organizasyonu olacak. Bu yoğunlukta ilimizdeki sporseverler oynanacak müsabakaların keyfini çıkartarak tribünlerde veya televizyon karşısında oyunların heyecanını yaşayacaklar. İlimizdeki basketbol ve deplasmandaki futbol maçını lig usulü olduğu için galibiyetten başka bir düşünce olmaksızın geçmek ama voleybol müsabakalarını ise biraz anlatmak ve sizlerin de bu maçlar için tribünlerde olmasını isterim.

İlimizde yapılacak olan voleybol organizasyonunda önemli temsilciler bir üst lig için yarışacak. Tribünlerde keyifle izlenecek bu müsabakalarda sporcuların harcayacağı eforun yanı sıra ilimizdeki salonlarda da maçlara gösterilen ilginin ne denli olduğu dışarıdan takip edilecek. Voleybol alt yapısı konusunda iyi durumda olan Kayseri´nin, tribünlerde doluluk anlamında bir sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. O nedenledir ki, gençlerin bu maçlara göstereceği ilgi kadar, büyüklerin de tribünlerde yerlerini almalarını isterim. Umarım sorunsuz ve bir o kadar da başarılı bir organizasyon geride kalır. Nitekim bu müsabakaları takip için federasyon yetkilileri de ilimizde yer alacaklar. Benim sadece Federasyon Başkanı Üstündağ ve yanındakilerden isteğim; Kayseri´nin voleybol anlamında ne denli önemli şehirler arasında yer aldığını görmeleri ve büyük organizasyonlar konusunda bu şehri de akıllarının bir köşesine yazmalarıdır. Her şey gönüllerince olsun, başarılar?