MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİLİ GENÇ SPORCU TARİHE GEÇİYOR

Ofansif - Mustafa Gürbüz


İlimizde sadece futbol varmışçasına yazılarımız ve haberlerimiz olunca, diğer spor branşlarına gönül verenlerin azıcık tepkisini çekmiyoruz dersem yalan olur. Bu nedenle elimden geldiğince diğer spor branşlarında öne çıkan konuları da, bu köşeden sizlerle paylaşmak istiyorum. Mesela bu yazımda paylaşacağım konu Masa Tenisi. Bu konuda birazcık eskiye dönmek ve o dönemlerde verilen emekleri görmek gerekir. Şimdilerde siyasi arenada pek fazla görünmese de, yine de ?Kayseri´nin Ağabey´i olarak bilinen Bekir Yıldız, Kocasinan Belediyesi bünyesine oluşturulan spor kulübüne bu branşı ekleterek, en azından gençlerin farklı bir sporla ilgilenmelerine olanak vermiştir. Kendisi de usta bir Masa Tenisi oyucusu olan Başkan Yıldız´ın, o döneminden bu zaman kadar gerek Mustafa Çelik, gerekse de geçen dönem ve şimdilerde de Ahmet Çolakbayrakdar, bu sporun ne denli önemli olduğunu her fırsatta dile getirmişler ve bünyelerindeki sporculara destek olmuşlardır. İşte gelinen nokta da sadece Avrupa´nın değil, aynı zamanda dünyanın da sayılı sporcuları arasına giren bazı isimler, Kocasinan´dan çıkarak hem Kayseri´yi, hem de Türkiye´yi başarılı bir şekilde temsil ediyorlar. Bu konuda tabi ki Antrenör Halil Adak ile Kemal Balım´ı da unutmamak gerekir.

Avrupa´da yapılan şampiyonalarda karşısındaki rakipleri teker teker elemesini bilen Özge Yılmaz, aynı başarıyı bu sefer de 62.Avrupa Gençler Masa Tenisi Şampiyonası´nda çiftlerde takım arkadaşı ile birlikte yaparak, Türk Masa Tenisi tarihinde bir ilki gerçekleştirip Türkiye´nin adını bu yarışmada finallere yazdırma başarısını gösterdiler.

Diyorum ya, ilimizde birçok cevher var ama bunları görmek önemli olan. Bu konuda da umarım Kocasinan kadar diğer belediyelerimizde sporculara kucak açar ve onların başarılarıyla göğüsleri kabarır. Bunu şimdi neden söylüyor diyebilirsiniz ama ilimizde halterde de aynı başarıları yakalayan evlatlarımız var. Ama ne yazık ki onlara da biz sahip çıkamıyoruz?