MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİ´NİN HEDEFİ ANKARA´YI FETHETMEK!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor´da yeni dönem puansız başlasa da, bu hafta bu durumun geride kalacağını düşünüyorum. Deplasmanda oynanacak olan Ankaragücü maçı öncesinde tesislerde tam bir alarm durumu oluşturan Teknik Direktör Hikmet Karaman´ın, futbolcuları bu maça motive etmek ve oynanacak olan maçta savaşmaları adına taktik arayışları için günün neredeyse 3´te 2´lik kısmını tesislerde geçirdiğini belirtmek isterim. Futbolculara idman yaptırdıktan sonra saha içinde teknik ekibiyle en ince detayına kadar taktiksel çalışmalar için tesislerde yer alan Karaman´ın, bu inancının bir bölümünü futbolculara aşılaması halinde, galibiyetten başka bir durumun bizimle olacağını düşünmüyorum.

Ankaragücü maçı ligin ikinci maçı ama deplasmandaki ilk maçımız olacak. Taraftarında bu maça ilgisinin hayli fazla olacağını şimdiden söyleyebilirim. Sosyal medyada bu maç için çağrıda bulunan taraftarlar, orada takımımızı da yalnız bırakmayacaklardır. Bu karşılaşma öncesinde her iki takımın kıyaslamasını yapmaya kalksak, sanırım bunu en iyi işin başındaki kişiler anlatabilir. İşte bu konuda geçen gün Teknik Direktör Hikmet Karaman´ın söylemi kıyaslama sonucu takımların nasıl olduğunu ortaya koydu.

Ankaragücü, kadrosunu fazla bozmadan üzerine birkaç takviye yaparak lige devam eden bir ekip. Yani birbirlerini geçen yıldan beri tanıyorlar. Kayserispor ise böyle değil. Kadrosundaki birçok isim yeni ve birbirleriyle daha bir ay ya da birkaç haftadır birliktelik sağladılar. Yani kısacası yeni ile eskinin karşı karşıya geleceğini belirtmek gerekir. Bu nedenle rakipte tanıdık isimler ve futbolcular olsa da, burada bizim yeni isimlerimizin sürpriz yapmasını bekliyorum. Umarım bu da olur?