MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİ´NİN SPORU İÇİN TOPLANTI!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


İlimizde uzun zamandır yapılması için çağrıda bulunulan ama bir türlü hayata geçirilemeyen spor şurası konusunda nihayet bir adım atılacak. Kayserispor´un son yapılan genel kurulu sonrasında Milletvekili Baki Ersoy´un kürsüden dile getirdiği ve bir diğer Milletvekili Mustafa Elitaş tarafından da benimsenen spor şurası konusunda bir araya gelme tarihi Kulüp Başkanı Erol Bedir´e bırakıldı. Şimdi her kesim bu toplantının ne zaman yapılacağı ile ilgili gelişmeleri bekliyor.

Spor kamuoyunda uzun süredir gerek yazılarımızla gerekse de televizyon ekranlarından yaptığımız programlarda bu konularda söylemlerimiz olmuştu. Bir türlü hayata geçirilemeyen bu olayın yeniden gündeme gelmesi ve ciddi olarak yaklaşılması beni de gerçekten sevindirdi. Umarım hayırlı bir toplantı olur da kulüplerimiz için maddi anlamda Kayseri ne yapacak, bu konu tartışılıp cevap bulunur.

Sadece Kayserispor için demiyorum! İlimizde liglerde faaliyet gösteren diğer kulüpler için de aynı durum söz konusu. Bakınız devlet bir yasa çıkarttı ve ?mali olarak elde edilen gelir vergisinden bir bölüm alt yapılara harcanır´ dedi. O günden sonra ilimizi temsil eden ve zor günler yaşayan basketbol takımının Kayserispor uhdesinde yer almasının daha iyi olacağını savunmuştum. O zamanlarda bazı eleştirilerle birlikte görüşümüz spor kamuoyundan destek bulmuştu. Ama gelinen noktada mali kriz şimdilerde her kesimde hala asık suratını göstermeye devam ediyor. Hal böyle olunca da futbol anlamında Kayserispor büyük dağ olarak dedi de büyük olduğundan çare aranır hale geldi.

Yeniden söylüyorum yapılacak olan spor şurasında sadece Kayserispor değil, diğer kulüplerin de durumları konuşulmalıdır. Gelir getirecek gayrimenkul ya da farklı bir kampanya için düğmeye basılmalı ve spor anlamında Kayseri sıkıntı yaşamamalıdır?