MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR BİR PUANA SEVİNDİ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Ligde ikinci yarıya istediği gibi başlayamayan ve aldığı skorlarla da şimdilik yoluna devam eden Kayserispor´da, toparlanma aşaması için gün sayılıyor. Özellikle takımın lig maçlarında oynadığı oyun eleştirilse de, kupa maçına odaklanıldığını belirtmek isterim. Kayserispor ilk karşılaşmada Galatasaray´a karşı başlangıcını kötü yaptığı maçta sonradan çaba gösterse de, Göztepe maçı biraz daha iki takımın kontrollü oyunu nedeniyle orta alanda sıkıştı. Hedefin galibiyet olduğu belirtilen her iki takım, silahlarıyla karşılıklı olarak birbirlerini avlamaya çalıştılar. Göztepe´nin erken gol yemesi, bir ara gardını düşürse de ev sahibi ekip çabuk toparlanarak, temsilcimizin üzerinde baskı kurmayı başardı.

İlk dakikalarda kurduğu baskıları maçın ikinci yarısının başlangıç düdüğü ile birlikte aynı çizgide gösteren Göztepe, atak oyun ile temsilcimizi sıkıştırmaya çabaladı. Bu baskılar nedeniyle zaman zaman kalemizde tehlikeler yaşadık. Maçta defansta görev yapan ve benim hep son adam (yani takımın sigortası olarak düşündüğüm) olarak belirttiğim Kana Bıyık´ın ikinci sarıdan oyun dışı kalması her şeyi değiştirdi. 10 kişi kalan Kayserispor´da, atak oyun gücünden daha çok savunma öne çıktı. Bu durum karşısında teknik heyet savunmaya, değişimle takviye yaptı.

Rakibin baskıları golü getirse de, bu maçta bizim bazı oyuncularımızın hala ara dönemin rehavetinden sıyrılamadıklarını söyleyebiliriz. Alınan bir puan deplasmanda oynanan bu zorlu maçta sevindirici bir gelişme oldu. Umarım rakibimiz dediğimiz bu takımın sonrasında yükseliş başlar ve hedeflediğimiz yere ulaşırız.

Bu arada temsilcimizin Çarşamba günü kupa maçı olduğunu da belirtelim.