MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR BİR PUANA SEVİNMELİ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Süper Lig´de Kayserispor deplasmanda karşılaştığı Malatyaspor´la iki farklı devre mücadelesi ortaya koydu. Oyunun ilk devresinde sarı-kırmızıların baskısı ve rakip alandaki etkili mücadelesi sonuca da yansıdı. İlk golü kaydeden Kayserispor olsa da, daha sonrasında bu üstünlüğünü sürdüremedi. Özellikle beraberlik golü öncesinde verilen faul kararı, herkes kadar benim de tepkimi çeken bir olay. Sanki Malatya´nın kaleye yakın bir yerden serbest vuruşa ihtiyacı vardı. Hakemler diyorum (çünkü bu konuda video başındakiler de sorumlu) onların bu görmez tavırları rakibin uzaktan da olsa golü bulmasına neden oldu.

İlk yarıda bir de ofsayttan gelen gol vardı, Allah´tan ki bu fark edildi de iptal edildi. İkinci yarı rakibin etkili oyunu ile kale alanımızda çok tehlikenin yaşanmasına neden oldu. Öyle ki gelip de gitmedikleri çok anlar oldu. Kayserispor savunması bu pozisyonları ustalıkla savuşturdu. Bazı pozisyonlarda ise kaleci Lung´un kurtarışları öne çıktı.

Bu maçta bir olayı daha net şekilde görme imkanım oldu. Umut Bulut! Bu futbolcu bu sezon bize forvet olarak fazla katkı veremeyecek gibi. Diğer forvet Kravets ise kendini ilerleyen haftalarda daha net ifade edebilir, eğer ki ilk 11´de zaman olarak fazla şans verilirse. Neden bunları forvet kanadı için söylüyor derseniz kısaca maça bir bakmanızı ve Umut´un bu maçta kaçırdığı pozisyonlara göz atmanızı tavsiye ederim. Ne diyelim deplasmandan alınan bir puan iyi puan?