MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR, BREZİLYALILARI AVUSTURYA´YA MI ÇAĞIRDI?


Süper Lig´de bu sezon neredeyse yaptığı transferleri yeni bir kadro kuran Kayserispor´da yabancı oyuncu takviyesi konusundaki bekleyiş tarafı endişelendirmişti. İlk etap çalışmasını kulüp tesislerinde tamamlayan futbolcular bu dönemde tam kadro çalışma fırsatı bulamadılar. Welliton ve Nakoulma bile ilk etap kamp döneminin son safhasına katılarak birkaç gün çalışma fırsatı yakaladılar. Yapılan çalışmalar ve takviyeler derken yöneticiler aslında bir nevi ülkede yaşanan son günlerdeki olayların yurt dışından gelecek olan futbolcular için erteleme meydana getirdiğini ifade ederek takıma transfer olacak futbolcuları yurt dışındaki kampa çağırmışlar.
Takviye konusunda aslında daha önce prensipte anlaşma yapılan 3 Brezilyalı oyuncu olduğu ve bu futbolcuların da takıma büyük katkı sağlayacaklarını belirten yöneticiler de söylediklerinin doğru olup olmadığını yani futbolcuların kalitesi konusundaki yorumlarını ancak yurt dışındaki kampta futbolcuların sahada ortaya koydukları performans ile doğrulayacaklar. Şimdi diyebilirsiniz ki 3 Brezilyalı gelir mi?
Bu sorunun cevabı biraz da sabır isteyen bir konu. Yönetim yabancı oyuncu konusunda pek sır vermese de spor kamuoyunda futbolcuların uyrukları ile ilgili bilgiler konuşulmaya başladı bile. Umarım gelenler ülke futboluna uzak olmazlar. Kayserispor Süper Lig´de bu sezon ilk haftalarda zor anlar yaşayacaktır ama düşen takımdan gelen futbolcular derken hep geçen sezon başında söylediğim sözler aklıma geliyor?