MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR ÇOK DÜŞÜNÜYOR!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor´da transferler için artık sona gelindi. Özellikle kamuoyunda birçok isim yazılıp çizilirken, net ifadeler kulüp tarafından kısa bir süre sonra yapılacağı benziyor. Kayserispor´un alacağı veya aldığı isimleri bir kenara bırakıp, aslında bünyesinde yeni sezonda kimlerle yola devam edecek bunu bilmek gerekiyor. Çünkü hala teknik direktör Şumi tarafından ellerine bir rapor geçmiş gibi görünmüyor. Kayserispor´un gerek kalesinde gerekse diğer mevkilerinde yer alacak olan futbolcuların büyük bir çoğunluğunun da değişeceği görünen bir durum. Hafta sonunda bir mali genel kurul yapıldı.
Bu genel kurulda kulübün alacakları-verecekleri derken borçlu olduğu da kamuoyuna ilan edildi. Bu kadar borcun üstesinden gelmek bir tarafa, bir de yeni dönemde yapılacak olan transferlerin maliyetleri, kulübün yönetimini haydi düşündürüyor. Kayserispor´un özellikle mevcuttaki borçlardan kısa bir sürede kurtulma planları olsa da mevcutta bu mümkün görünmüyor. Hafta sonunda yapılan genel kurulda yönetim kurulu üyesi yapmış olduğu açıklamada net ifadelerde bulundu. Kayserispor 4-5 yıl gibi bir sürede bu borçtan kurtulamaz. Yeni dönem ve maliyetler derken Kayserispor yine mali yönden sıkıntılar yaşamaya devam edecek. Kalacak olan futbolcular ki evet önemli olan bu demiştik.
Onların da maliyetleri yeni dönemde tartışılan bir diğer konu başlığı olacak. Özellikle bazı oyuncuların maliyetleri yeni gelenlerle ölçüldüğünde arada bir hayli farkın olacağı da aşikar. Kayserispor bu nedenle yaptığı transferlerde kadroda tutacağı isimlerden transferlere kadar ince eleyip sık dokumaya devam ediyor.