MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR ÇOK İSTEDİ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Süper Lig´de bu hafta sahasında Bursaspor´u konuk eden Kayserispor´da alınan beraberliğin sönük bir mutluluk oluşturduğunu söylesek yanlış olmaz. Maç sonrasında teknik heyetinden tutunda yönetimdeki birçok isim maçta gösterilen kırmızı kartın dengeleri bozduğunu ve takımın ikinci yarıda çok baskın bir şekilde oyun ortaya çıkartmasına karşın maçın sonlarına doğru eksik kaldığı için yorgun düştüğünü ifade ettiler.

Maç içinde özellikle görülen kırmızı karttan sonra fazla konuşacak bir bölüm olduğunu düşünmüyorum. Ama ilk yarıda bariz bazı hatalarımız yüzünden de golü kalemizde gördük. Samet hoca takımın defans kurgusunu çok iyi çözmüş. Yavaş kalan bir Kayserispor defansı var. Onların bu yavaşlığından da ara toplarla gol arayan rakibin ilk yarıda bu emelini gerçekleştirmesi umarım hem oyuncuların, hem de teknik heyetin dikkatini çeker. Bu arada maçın hakeminin kararı ise hala tartışılıyor. Kartın rengi kırmızı mı, yoksa sarı mı diye?

Kayserispor´da kanatlarda yaşanan sorun sezon başından buyana bir türlü giderilemiyor. Ne yazık ki başımızdaki transfer yasağı nedeniyle de ara dönemde bu konuya el atılamadı. En azından bu mevkide yer alan futbolcuların biraz daha fazla motivasyona ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum. Burada yapılacak bazı dokunuşlar takımın gelecek haftalarda daha rahat pozisyonlara girmesine neden olacaktır. Bu nedenledir ki Kayserispor orta alan da ve forvette değişimler yaşansa da, kanatlarda da mutlaka farklı kombinasyonlar veya motiveler olmalıdır?