MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR FİNAL HAVASINDA!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Süper Lig´de bu hafta deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşacak olan Kayserispor´da futbolcular hazırlıklarına tüm hızlarıyla devam ede dursunlar, taraftarlar da takımın, verilen arayı en iyi şekilde değerlendirip değerlendirmediğini soruyorlar. Son haftalarda sıkıntılar yaşayan takımda, aslına bakacak olursanız geçen haftaki para sıkıntısı ateşi bir nebze olsun körelmişe benziyor. Öyle bir körelme ki, mali konularda içte yaşanan sıkıntılar, geçen hafta yapılan bazı ziyaretler sonucunda il yöneticilerine ulaştırılmış ve çözüm için düğmeye basılmış. Tabi bunların başında da Bakan Mehmet Özhaseki´nin ziyareti baş sırada. Bu söylemlerimin bazıları gözlem, bazıları da kulağıma gelen bilgilerdir.
Şimdi iş futbolcuların oynayarak alacakları galibiyetlere kalıyor. Hani daha önceleri Erciyesspor için kullandığım bir tabir vardı: ?Gak deyince su, Guk deyince yemek veriliyor´ derdim. İşte Kayserispor´da da, şimdilerde aynen bu durumlar yaşanıyor. Her haftanın bir final olarak belirtildiği şu günlerde, alınacak 3 maçlık galibiyet, takımın rotasında büyük bir değişim oluşturacak ve alt sırada yer alan takımların da menzilinden uzaklaşılmış olacaktır.
Bu nedenle umarım her dertlerine çözüm bulunan futbolcular, bu haftanın gerçekten final haftalarından birisi olduğunu akıllarından çıkartmazlar. Alacakları galibiyetle hiç olmazsa takım ligde derin bir nefes alacaktır. Gençlerbirliği´nin de yaşayacağı mağlubiyetten de pek etkileneceğini düşünmediğim için bu maçta stresli olacak taraf tabi ki Kayserispor olacaktır. Gençlerbirliği bu maçtan bir beraberlik bile isteyecektir. Ama umarım Kayserispor´da futbolcular işin ciddiyetine varırlar ve sonuca galibiyet olarak imza atarlar?