MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR GALİBİYETLE TANIŞTI!


Süper Lig´de nihayet Kayserispor galibiyet aldı. Hem de bu ligde belki de en yakın rakibi olarak görülen Rizespor´dan galibiyet aldı. Maçın başlamasıyla birlikte sonuna kadar vasat bir oyun vardı dersem yalan olmaz. Sadece Rize´nin penaltıdan ikinci yarıda kazandığı gol sonrasında baskısı arttı ve onda da artık maç bitiyordu. Son dakikalarda yapılan baskılı oyunu saymazsak her iki ekibinde vasat bir oyun sergilemesi ligin ilerleyen haftaları için her iki ekip açısından da iyi değil. Kayserispor açısından bakacak olursak iyi forvetler var ve de gol atmasını biliyorlar. Ancak her iki kanatta da yer alan isimler bu lig için biraz sırıtıyorlar. Sağ ve sol kanatlar aslında sezon arasına kadar nasıl bir yol alırlar bilmem ama mutlak bu iki mevki ilerleyen zamanlarda takviye isteyecektir.
Kayserispor´da bir dikkatimi çeken konu ise saha içinde lüzumsuz yere oyuncuların kart görmesi ki Deniz Türüç bunlardan birisi. Geçmiş yıllarda ?Bay Sarı kart´ diye bir Salih vardı. Herhalde bu oyuncunun yerini almaya çalışmıyordur. Saha içinde yapılan mücadelede çalınan hangi düdükten sonra karar değiştirmiştir ki sormak gerekiyor Deniz´e; ?Sen itiraz edince kararlar değişiyor mu?´
Velhasıl söylemek gerekirse 3 puan ligdeki durumumuz açısından iyi oldu. Ama hemen ipleri gevşetmemeliyiz. Daha disiplinli ve daha baskılı oyunlarla bu galibiyetin üstüne kat ve kat koymalıyız. Yoksa bu ligde kimin kime ne yapacağını bilinmediği için işimiz de zora girebilir?