MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR GALİBİYETLENDİ!


Süper Lig´in 2.haftasında Kayserispor, Göztepe´den istediğini aldı. Özellikle futbolcuların saha içerisindeki koşuşturmacaları ve golden sonraki sevinçleri görülmeye değerdi. Basın toplantısında Teknik Direktör Şumi´nin de belirttiği gibi; gol sonrasında herkes teknik direktörün ve yedek futbolcuların olduğu yere doğru koşarak, birbirlerine sarıldılar. Yani 17 kişilik yeni isimlerden oluşan kadro yavaş yavaş birliktelik ve beraberlik içerisinde olduklarını, taraflara da göstermiş oldular.

Maça geldiğimiz zaman Kayserispor sahada zaman zaman istediğini yaparken, zaman zaman da sıkıntı yaşayan bir durum içerisindeydi. Orta alanda top kapma veyahutta top dağıtma diyebileceğimiz durumları sıkıntılı geçiren, sarı-kırmızılılar da Deniz´in yorgunluğu çok net bir şekilde görüldü. Forvette ise Asamoah olmayınca sıkıntılar baş gösterdi. Hele Umut´a ?Umut´ bağlayanlar! Sadece Umut´un, rakip defansı yorma felsefesinde olduğunu bilmeliyiz. Bunu söylerken de gerçekten çok koştu. Umut gol atmaktan daha çok, rakibin defans oyuncularını meşgul etmekteydi.

Gol atma fırsatı yakalayan Mendes ise ne yazık ki 2 ya da 3 net pozisyonu gole çeviremedi. Diyorum ya, Kayserispor yeni oluşan bir takım hüviyetinde. Rakip Göztepe´de öyle. Bu yüzden ortaya konan futbolun veyahutta sonucun pek fazla abartılmaması gerekiyor. Haftaya Osmanlı maçı var ki, asıl önemli olan kadrosunda pek fazla sıkıntı yaşamayan Osmanlı karşısında da bu takımın sahadan galibiyetle ayrılmasıdır. Umarım Kayserispor milli ara öncesi oynayacağı Osmanlı maçından da galibiyetle ayrılır da, istediklerini bu ligde bundan sonrasında daha rahat yapabilir?