MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR, HAZIRLIK MAÇLARINDA!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor hazırlık maçlarıyla sezon öncesi çalışmalarına devam ediyor. Sarı-kırmızılılar ilk maçta sıkıntılı bir skor alsa da, ikinci maçta ortaya konan oyun, taraftarı memnun etti. Özellikle ilk maçta defansta bazı hatalar yaşansa da, Udinese maçı bu hataların telafisi yönünde bir hayli olumlu geçti. Udinese maçını ve ilk maçı takip etme olanağı buldum. İkisinde de oyuncuların hala birbirlerine tam anlamıyla uyum gösterebildiklerini söylemek zor. Hatalar zaman zaman yapılıyor ve bu hataların sonucu bize pahalıya mal oluyor. Defansın ilk maçta uzun boylu oyuncuları durdurabilmekte zorlandıklarını söylesek de bu maçta gerek stoperler, gerekse de ?bek´lerin daha dinamik bir oyun sergilediklerini söylemeliyim. İlk yarıda oynayan oyuncuların birçoğunun değiştiği ikinci yarıda çok hatalar vardı.

Kayserispor´da futbolcuların bazıları (ki defansta bulunanlar) goller yenildikten sonra morallerini bozmadan gol atmak ve hataları bertaraf etmek için mücadele etmeliler. Maçın 90 dakika olduğunu unutsalar da hakemin bitiş düdüğü gelmeden bitmeyeceğini ve o dakikalara kadar da birçok golün rakip kaleye atılabileceğini bilmeleri daha iyi olacaktır. Yani demem o ki bazı oyuncuların moral yönünden veya motivasyon yönünden daha dikkatli olmaları kendileri için daha iyi olacaktır. Uyum sorunu derken bir de bu durumla Kayserispor´un teknik heyeti uğraşmalıdır. Bakınız geriye düşüldü anlarda forvetteki oyuncuların istekli oluşlarıyla maç beraberlikle sonuçlanabildi. Yani isteyince her şeyi gerçekleştirmek mümkün olabiliyor.

Kayserispor yeni transferleri ve eskilerle uyum sorununu ilerleyen günlerde mutlu bir şekilde tamamlayacaktır. Ama hala bu takımın zamana ihtiyacı var.