MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR İÇİN LİG YENİ BAŞLIYOR!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Süper Lig´de Fenerbahçe ile sahasında karşılaşan ve çoğunluğu yenilerden oluşan bir kadro ile ilk kez mücadele eden Kayserispor için lig yeni başlıyor diyebiliriz. Sezonun ikinci yarısına hem yeni bir yönetim hem de yeni bir futbolcu topluluğu derken çalışmalar yapan sarı-kırmızlılar ilk kez taraftarı önüne çıktı. Kayserispor, ilk kez ikinci yarıda taraftarı önünde oynadığı karşılaşmadan farklı galibiyetle ayrılarak taraftarına ilerisi için moral verdi. Özellikle yeni transferlerin takıma adaptasyonu ise bu hafta görülmeye değerdi. Alınan bu galibiyetle ilerleyen haftalarda oynanacak olan maçlarda, daha farklı sonuçlarla karşılaşacağımızın da sinyallerini böylelikle görmüş olduk. Haftaya Türkiye Kupası maçları olacağı için arayı daha da iyi değerlendirecek olan futbolcuların, ligde fırtına gibi esmesini bekleyen taraftarın maçtan sonraki yüzleri görülmeye değerdi. Ligin güçlü ekibi karşısında farklı bir galibiyet alan sarı-kırmızlılar konusunda, teknik heyette bir hayli olumlu konuşmalar yaptı.
Bu arada Fenerbahçe teknik heyetinin ise maç sonrasında yaptığı açıklamalar beni bir hayli şaşırttı. Daha kaliteli isimlerle sahaya çıksalardı sanırım bu mağlubiyet olmayacaktı. Çünkü maç sonrasında yapılan açıklama böyleydi. Demek ki Kayserispor çok iyi oyuncular transfer etmiş ve ligin üst sırasında yer alan ekipler dahi bu kadar kaliteli isimler alamamışlar.
Ne diyelim rakipler bundan sonrasında korksunlar Kayserispor´dan. Bu arada taraftara da değinmek isterim. Uzun süredir Kadir Has Stadı´nda görmeye alışık olmadığımız bu kalabalık, beni gerçekten çok duygulandırdı. Takımını desteklemeye gelen taraftarlar, soğuk havaya aldırış etmeden, durmadan tezahürat ederek futbolculara moral verdiler. Umarım ilerleyen haftalar bu stat tıklım tıklım dolar. Artık herkes, ?Yeni Kayserispor´u konuşmaya başladı ne dersiniz?..