MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR İÇİN PARA DOPİNGİ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Hafta sonunda deplasmanda Gençlerbirliği´ne konuk olacak Kayserispor´da futbolcular tüm hazırlıklarını yaptılar. Özellikle deplasman maçlarında hırçınlıklarıyla rakibi sahada boğan futbolcuların, aynı azimlerini bu hafta yapılan idmanlarda da görmek beni fazlasıyla sevindirdi. Geçtiğimiz haftalarda her ne kadar da sıkıntılı günler yaşamış olsak da, daha önce de söylediğim gibi bunun sebebi paradır.
Böyle kulüplerde yaşanan sıkıntıların genelinde parasal konuların ön plana çıkması, aslında o kulüplerde daha önceleri mali yapıda yapılan yanlışlıklar yüzünden, kulübün geçmişte ne kadar zarar gördüğüne işarettir. Yani anlayacağınız, Kayserispor mali yönden ne kadar desteklense de, bir türlü düzlüğe çıkamıyor. Geçici olarak yapılan müdahaleler de ?bir hastanın yoğun bakıma alınıp, tekrar odasına çıkarılması´ olarak yorumlanıyor.
Mali problemler derken futbol endüstrisinde her şeyin başı paraya dayanıyor. Kulübün geçmişte yaptığı başarılı transferlerden tutun da, aldığı sonuçlarla kazandığı primlere kadar birçok olgu, aslında geçmişte Kayserispor´un spor basınında ne kadar farklı algılandığını ortaya koyuyor.
Diyorum ya mali problemler yüzünden son bir kaç hafta hem taraftar yönünden, hem de yönetim tarafından korku dolu günlerin yaşanmasıydı. Şimdiler ise kulüpte ağızlar kulaklara kadar varıyor. Çünkü ortaya çıkan ikinci mali kriz de çözümlenmiş ve futbolcuların alacakları ödenmiş. Bakalım Gençlerbirliği maçı öncesindeki bu para dopingi maça ne kadar yansıyacak..?