MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR İÇİN SİYASİLERDEN GÜÇ BİRLİĞİ

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Ligde sezon arasına giren Kayserispor´da kupa maçı istenildiği gibi olmadı. Deplasmanda alt liglerde yer alan Darıca ile karşılaşan Kayserispor yedek ağırlıklı çıktığı oyundan 2-1 mağlup olurken grupta da ilk iki içerisinde olma hesaplarını zora soktu. Bu maçın ne getirip götürdüğünü daha sonrasında konuşacak olursak bahsedeceğimiz ilk konu kulübün içinde bulunduğu ortamdan nasıl çıkacağıdır? Bu konuda İstanbul´da bazı görüşmeler dün yapıldı. Daha önceleri de söylediğim gibi kamu kaynakları kullanmak yasalar yönünden engel.
O zaman bu kulübe mali kaynak oluşturmak için yapılması gerekenler iş adamlarını harekete geçirmek ve bu konuda gerek Bakan Mehmet Özhaseki, gerekse de Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ilk adımı attılar. Daha öncede yazdığım gibi keşke ilimizde bu durum oluşturulsaydı ve kulübün o dönem başkanlığını yapan Recep Mamur, siyasileri zorlayarak ?Haydi ağalar, gelin kulübe yardım için el birliği yapalım. Bu takımı yeniden eski günlerine kaldıralım. Şu İstanbul´daki iş adamlarımızı da bu işe el vermeye davet edelim´ deseydi.
Ama o günlerde bunu söyledik ve şimdi zaman geçti. Şimdi siyasilerimiz fazla geç kalmadan bu konuda bir adım attılar. Özellikle ilimiz siyasetinde söz sahibi olanların yürüttüğü bu çalışmalarda Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kulübün içinde bulunduğu ortamdan çıkması için sadece bu yolu değil daha başka yolları da düşünerek farklı formüllerle kulübe gelir sağlamak için kolları sıvamış. İlk konuşmalarında söylediği gibi kombine konusundan tutun diğer reklamsal çalışmalara kadar birçok konuda öneriler için düğmeye basılmaya hazırlanılıyor.
Umarım kulüp, içinde bulunduğu bu durumu kısa sürede aşar. Nede olsa Ertuğrul Sağlam ile de prensipte anlaşan yönetim, Cuma gününe kadar bazı futbolcuların alacakları konusunda son adımı atmak için Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´ten gelecek cevabı bekliyorlar. Laf aramızda Mustafa Çelik aslında acil denen mali bölümü de çözmüş gibi, cumaya bu iş tamam. Benden söylemesi?