MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR İÇİN TARAFTARIN MERAKLI BEKLEYİŞİ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


İlimizde futbol konusunda hemen her kesimin mutlak bir söyleyeceği sözü vardır. Özellikle konu Kayserispor olunca, bu daha farklı bir durum alıyor. Ligde son haftalarda bir hayli sıkıntı yaşayan Kayserispor konusunda, taraftarın bazıları olumlu eleştiriler yaparken, bazıları da kötü gidişatın devam edeceğini ve takımın büyük bir çöküş yaşacağını düşünüyor.

Aslına bakacak olursanız, olumsuz görüşlerin hepsi; son haftalarda takımın aldığı sonuçlardan sonra ortaya çıktı. Üst üste 3 maç kaybeden Kayserispor´un ligde puan hanesine bir şey yazdıramaması ve alt sırada bulunan takımların da, temsilcimize yaklaşması akıllara bu kötü düşünceleri getirdi diyebiliriz.

Bu arada maçlara giderek futbolculara destek vermeyi düşünen taraftarlar, alınan mağlubiyetleri kendileriyle özdeştirerek, ?Biz maça gitmeye başladık, mağlubiyetler alıyoruz, acaba gitmesek mi´ diye boş bir düşünceyi de kendi aralarında tartışmaya başlamışlar.

Bu alınan mağlubiyetlerin maça gitmekle veya gitmemekle alakası yok. Maça her ne olursa olsun gidilmeli ve temsilcimiz, maç sonuna kadar desteklenmelidir. Ancak bu şekilde sahada mücadele eden futbolculara destek verilmiş olur. Hatta maçlarda rakibe büyük baskılar oluşturulmalı ve maçın hakemleri de bu etkiyi net bir şekilde görmelidirler.

Yani anlayacağınız, maçlarda futbolcular yalnız bırakılmamalıdır. Alınan birkaç kötü sonuç mutlak atlatılacaktır. Bu yüzden de tribünlerde taraftarlar yer almalı ve temsilcimize sonuna kadar destek vermelidirler?