MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR İÇİN ZAMAN!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor´da taraftar endişeli. Bu durumun ilerleyen haftalarda da devam etmemesi için futbolcuların sahada mutlaka birkaç maçlık galibiyet serisine ulaşması bekleniyor. 8 haftalık periyot geride kalırken alınan sonuçlarla yapılan yorumlar farklılaşmaya başladı. Son haftalarda kötü bir gidişat sergileyen futbolcuların performansları, izleyenleri pek memnun etmiyor. Özellikle alınan sonuçlar ve yaşanan sakatlılar, takımın sezon başında ortaya koyduğu hedefini gerçekleştiremeyeceği şeklinde yorumlanmaya başladı. Kayserispor´da bu gelişmeler yaşanırken diğer yandan ligde takımların aldıkları sonuçlar ve puan durumları da, ilerleyen haftalar için ligin çok zor geçeceğini gösteriyor. Ligin en altında yer alan takımla, orta sıralarda yer alan takım arasında hala bir galibiyetlik puan farkı olsa da, Kayserispor´un alt kısma daha yakın olması, farklı eleştirileri de beraberinde getiriyor.

?Ligden bu sezon düşmemek için mi mücadele edeceğiz?´ diyenlerin sayısı da, alınan son sonuçtan sonra bir hayli arttı. Kayserispor taraftarına her ne kadar sabırlı olunması için tavsiyelerde bulunulsa da, ne yazık ki görünün sonuç karşısında bazıları endişelerini üzerlerinden atamıyorlar ve tehlikeli bölgeden kurtulmanın bazı değişimlerle olacağını söylemeye çalışıyorlar.

Kayserispor´da değişim derken, başta futbolcu konusunda bir çalışma yapılmasını yoksa teknik heyetin buna çözüm bulmasının gerekli olduğu taraftarın dillendirdiği başlıklar birisi.

Bence teknik adam değişikliği için çok erken. Her ne kadar geçen sezon yakalanan başarı şu sıralar yakalanamamış olsa da, birkaç hafta sonrasında Ertuğrul Sağlam ve ekibinin bu durumların üstesinden geleceklerine inancım var. O nedenle biraz daha sabır gösterip sahada futbolcuların ne verebildiklerine odaklanarak değişimden bahsetmeliyiz?