MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR İŞİNİ ZORA SOKUYOR!


Süper Lig´de zor bir haftayı geride bırakan Kayserispor, Beşiktaş mağlubiyeti ile ligdeki durumunu bir hayli zora sokmuş oldu. Kayserispor taraftarının pek ilgi göstermediği bu karşılaşmada Beşiktaş taraftarı kendilerine ayrılan yerin tamamını neredeyse doldurmuştu. Yani buradan şunu çıkartmak mümkün. Böylesi maçlarda rakibin taraftarı gelecek diye fiyatları yüksek seviyede tuttuğunuz zaman yine zarar gören siz oluyorsunuz. Bilet fiyatları ne kadar çok olursa olsun rakibe zaten belli oranda ayrılmış bir yer bulunuyor ki! Bu nedenle umarım daha farklı bir çalışma gelecek sezonlarda bizlerle olur? Gelelim maça. Özellikle Beşiktaş karşısında alınan bu mağlubiyete maçtan sonrasında birçok yorum yapıldı. Kimisi rakibin baskısından, kimisi hakemden, kimisi de kendi oyuncusundan bahaneler ortaya attı.
Bir gerçeği söylemek gerekiyor. Maçın hakemi bir kere buraya gelirlerken bir yerlerden emir almış gibiydi. Evet, buna katılırım. Kayserispor´un hakkını resmen gasp etti. Beşiktaş´ın daha ilk yarıda 10 kişi kalacağı pozisyonlarda bile kılını kıpırdatmadı. Ama bunları söylerken de gol atıldı da sayılmadı mı derseniz o konuda da Kayserisporlu futbolcular çok cılız ataklar gerçekleştirerek buldukları pozisyonları bonkörce harcadılar. Maç sonrasında teknik heyetin maç değerlendirmesini ise hayretle dinledim. Sanki Kadir Has Stadı´nda biz farklı bir maç izlemişiz. Beşiktaş karşısında daha sağlam yere basabilinseydi durum böyle olmazdı. Forvet hattında yer alan Umut veya Welliton birkaç pozisyon buldular. Beşiktaş kalesinde etkili olmaya çalıştılar.
Onlar bu buldukları birkaç pozisyonda etkili olsalar da yine de sonuca gidemediler. Bu arada haftalardır söylediğim gibi sarı-kırmızlıların defansının vermiş olduğu S.O.S. devam ediyor. Bir gelişmeye çok seviniyorum. Bu haftaki maçta kaleci Zülfikar kendisinden beklenen performansın üstünde bir güçle oyun oynadı. Beşiktaş´ın kalemize geldiği bir çok pozisyonda kalesini rakibe kapattı. Velhasıl Kayserispor bu haftayı da mağlubiyetle kapamış oldu. İki oyuncusu cezalı olacağı için Gaziantep maçında yer alamayacak. Samba ve Mabiala´dan yoksun olacak Kayserispor bakalım orta sahada nasıl bir denge oluşturacak? Gaziantep ve sonrası derken Kayserispor´un artık puan kaybına son vermesi gerekiyor.


16 EKİM 2016 KAYTV HABER paylaşan: kaytv