MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR, KENDİNE GELMELİ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor´da, Antalyaspor maçı öncesi hazırlıklar tamamlandı. Takımın basına kapalı yapılan son çalışmasında futbolcuların özellikle morallerinin yüksek olduğu belirtildi. Bazı isimlerle yapmış olduğu görüşmelerde Kayserispor´un, son bir haftalık dönemde ki yoğun trafiğinin moral ve motivasyonu yükseltme anlamında olduğu ve futbolculara Avrupa kupaları için her haftanın final niteliğini taşıdığı bir kez daha anlatılmış. Altı çizilen konu ise ligde oynayacak olan karşılaşmalarda alınan sonuçların sadece kulüp için değil, kendileri için de farklı bir öneminin olduğuymuş.

Bakınız Kayserispor 14 yabancısı ile ligde mücadelesine devam ediyor. Bu futbolcuların en az 6 ile 8 arasındaki isim ilk 11´de yer alıyor. Geri kalanlar ise pek fazla forma şansı bulamıyor. Bu nedenle yapılan eleştirilerin bir bölümünü makul karşılasam da, oyuncuların bazılarının hala tam adaptasyon sürecini aşamamalarından dolayı eleştiriyi hak ettiklerini düşünüyorum. İlk 11´de forma giyemeyenler arasında ise sezon arasında yapılan iki transfer yer alıyor. Onlarla ilgili ilk anlarda hep olumlu konuşmuştum, hala da bu fikirde olduğumu belirtmek istiyorum. Özellikle gol yollarında önemli isimlerden bir tanesi olan Kravest ve orta alanın ilerleyen dönemlerde vazgeçilmezi olacağına inandığım Amorin, Kayserispor´un gelecek haftalarda veyahut da ileriki dönemlerde vazgeçilmez isimleri olacaklardır. Özellikle bu isimler için biraz sabır diyorum. Lakin sezon başında kadroya iddialı bir şekilde katılan Asamoah Gyan ve diğer birkaç futbolcu için aynı görüşleri belirtemiyorum.

Kısacası Antalyaspor maçı final maçı olacak. Sadece Antalyaspor değil, ligdeki diğer müsabakaların da aynı final havasında oynanması gerekiyor. Yorumlara baktığımda hala sezonun ara dönemini aşamayan bir Kayserispor görüyorum. Umarım şu bir haftalık süreçteki yoğun motivasyon ortamından futbolcular etkilenir de, ilk yarıdaki oyun gücünü yeniden ellerine geçirirler.