MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR KÖTÜ BAŞLADI!


Süper Lig´de ilk haftada sahasında Akhisar´ı konuk eden Kayserispor mağlubiyetle sezona başlamış oldu. Aldığı sonuç ve ortaya konan futbol izleyenleri hiç memnun etmedi. İlk maçta beraberlik iyi olur diyen taraftar için fazla bir şey söylemek istemiyorum. Çünkü izledikleri takımın sahada bir varlık gösteremediğini belirtirlerken diğer yandan da teknik heyete ve yapılan transferlere bir hayli ağır eleştirilerde bulundular. Gerçeklik payının olduğunu düşündüğüm transferler konusunda ilerleyen haftalarda daha net ifadeler kullanabilirim. Ama ilk hafta için fazla bir şey söylemeyeceğim.

Sadece teknik heyete ve yönetime şunu söylemek isterim; ?PTT 1.Lig´den alınan isimler dahi Süper Lig kalitesinde? lafını kimse yemedi haberiniz oldun. Kayserispor ilk 4 haftada alacağı sonuçla bizleri daha çok konuşturacak ve yazdıracaktır ama bir de geçen hafta içinde yaşanan bir olayın etkisi veya tepkisi diyenleri ve gırgıra alanları da söylemleri ile aktarmakta fayda var diye düşünüyorum.

Bir tarafta Kayyım´a kalan Erciyesspor, diğer taraftar Süper Lig´de ?bir eli yağda, bir eli balda´ diye tabir edilen Kayserispor. Bu durumu ortaya koyan bazı taraftarlar şöyle diyorlar: ?Yahu insan utanır. Kullandığı su parasını ödeyemeyecek kadar aciz bir kulüp mü burası? Erciyesspor gaz parası ödemedi diye gazı kesildi. Kimsenin sesi çıkmadı. Kayserispor´da bırakın da su parasını ödesin. Bu kadar da olmaz. Yetim hakkını bu kadar çarçur edipte çamura yatılmasın. Kayserispor´un başındakiler nasıl ki o suyu kullandılarsa, o su parasını da ödesinler. Büyükşehir Belediye Başkanı üzerinde kimse baskı oluşturmaya çalışmasın. Ayıp eder??