MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR MOTİVASYONU SAĞLAMALI!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor ligde geri sayıma başladı. Artık yeni sezon hazırlıkları için çalışmalar yapan yönetim, ligin son haftalarına geldiğimiz şu günlerde iki maçı da kazanarak sezonu moralli ve paralı tamamlamak istiyor. Yönetimin bu çalışma azmine karşın futbolcularda ise bir rehavet havası sezinliyorum dersem yanlış anlaşılmasın. Ne de olsa takımın ligde kaldığı kesinleşti. Bu saatten sonra oynanacak olan maçlarda alınacak olan ise sadece mali anlamdaki kazanım ki, bu da her kesimin iştahını kabartmaya yetiyor. Futbolcuların sadece havaların ısınması ve belli bir hedeflerinin de olmaması nedeniyle motivasyonları bir nebze olsun dağılmış gibi görünebiliyor. Bunu da hedefi yok diyerek erkenden nokta koymak manasında yorumlayabiliyoruz.

Bu ligde hedefler bitmez. Bu hedeflerden bazıları ilk 5 içinde yer almak bazıları ise ilk 8 takım içinde yer almak olarak değerlendirilmelidir. İlk 5 takım içinde olamazsanız bile ilk 8 takım içinde olmak da bence önem arz ediyor. En azından mali ve gelecek sezon Türkiye Kupası maçlarında yarışa sonradan dâhil olmak gibi avantajları var. Takımın ilk 8 takım içinde olması mali anlamda bir miktar daha fazla gelirin elde edilmesini sağlıyor. Bu konularda ince hesap yapan kulüpler olsa da, Kayserispor´un da bu hesapları yapması kendisine yarar sağlayacaktır.

Son iki hafta içinde oynanacak karşılaşmalara baktığımızda rakiplerimizin de alt sıradaki mücadeleleri maçların ne denli farklı geçeceğini gösterecektir. Eğer ki takım oyuncuları kaybedecek bir şey yok diyerek rahat bir şekilde sahada mücadele ederlerse ya çekişmesi bol bir maç ya da keyifsiz bir maç izleriz. Umarım bu iki karşılaşma da bizim açımızdan sevindirici sonuçlarla tamamlanır?