MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR NE OLACAK?

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor için şehrin ileri gelenleri ve siyasileri, nihayet ortak bir nokta bulabilme adına bazı toplantılar yapmaya başladılar. Dün akşam saatlerinde de buna benzer bir toplantı ile ilgili bazı duyumlar kulağıma gelse de, mevcutta nelerin yaşanacağına dair bazı ön görülerimi sizlerle paylaşmak istedim. Mesela bu şehirde öyle birkaç hafta kalana kadar yönetim ayarlanıp da, genel kurul gününün gelmesi beklenmez. Bu bizim Kayseri´nin tabiatına aykırıdır. Böylesi meseleleri de mutlaka son güne kadar, hatta son saate kadar beklemek şarttır. Bu durumları da yaşamadan, ?biz Kayserispor´luyuz´ demeyelim çünkü bir anlamı olmuyor.

Mutlaka Kayserispor´luların sancılı dönemler yaşaması gerekiyor. Bu öyle ki, alnımızdaki kader oldu dersem kimse bunu yanlış anlamasın. Sanki genel kurul günü sihirli bir değnek ortaya çıkacak ve yaşanan onca sıkıntılı süreç bir anda ortadan kalkacak. Bu şehri yönetenlerin artık böylesi olaylara mahal vermemesi ve gözlerinin önünde yer alan örneklere göre hareket etmeleri gerekiyor.

Bakınız Gaziantep Büyükşehir Belediye´ye. Buradaki siyasi iktidar iş insanlarını bir araya getirerek nasıl da büyük kaynaklar oluşturabiliyor. Onu bir kenara bırakın. Kulüplerin bankalara olan borç yapılandırmalarına bir göz atın. Bu şehrin insanı olup da üst makamlarda yer alanlarımız yok mu? Bankalara her kulüp borçları için çeşitli öneriler sunup da bunlar kabul görüyorsa, Kayserispor´un dosyaları neden kabul görmez. Bu işler için bankaların yönetimlerinde hiç mi Kayserispor için mücadele eden isim olmaz.

Daha çok şeyler söylerim de şimdilik bunlarla günü anlatmaya çalışmış olayım. Ha bu arada genel kurul günü bir değil de, iki adaydan bahsediliyor. Bu aday da sanırım benim ilçedenmiş?