MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR PUANSIZ BAŞLADI!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Süper Lig temsilcimiz Kayserispor´da ilk hafta maçı geride kaldı. Galatasaray ile deplasmanda karşılaşan temsilcimizin aslında maçta birçok konuda sıkıntısı olduğunu söyleyebilirim. Bu sıkıntıların en başında ise ofansif yöndeki eksiklikti. Rakip kaleye yakın alanda bulunan futbolcularımızın yetersizliği ya da hızlı bir forvet eksikliğimiz desek sanırım bu ifadeyi anlatmakta yanlış sözcükler kullanmış olmayız.  

Sistem olarak 3-5-2´yi deneyen Şumi´ye sanırım bazı uyarılarda bulunmak gerekiyor. Bu uyarıların birkaçı ise rakibin bu denli önemli olduğu ve karşısında oynayacağınız önemli rakibe karşı 3-5-2´de defansta oluşacak boşlukların aleyhinize dönüşebileceğidir. Galatasaray, yenilenen kadrosuyla, bu denli hızlı ataklar yaparak kanatları rahtlıkla kullanabildi. Temsilcimizde ise bırakınız rakibin kale alanını, rakibin orta sahasını dahi geçmekte çok zorlandık. Hatta defanstan çıkartmaya çalıştığımız birçok top, hep rakibin ayaklarında kaldı.

Yani kısacası ilk hafta da Kayserispor´un hala hazır olmadığı görüldü. Sadece bu değil, bir de acilen bu takımın çok iddialı ve hızlı bir forveti kadrosuna dahil etmesi gerekiyor. Bu arada kalede Lung´u görünce şaşırmadım dersem yalan olur. Hazırlık maçlarında yaptığı hatalarla, ?Hala takıma alışamadı´ dediğim Lung, bence Muammer ile yer değiştirmeliydi. 

Kayserispor için şimdilik bir şey söylemek yanlış olur. Çünkü 4-5 haftalık bir periyotta oynayacağı ve alacağı sonuçlar, takımın ligde bu sezon nasıl bir yol çizeceğini bize gösterecektir. Hakemler konusunda bazı sitemler olacaktır ki artık bu gibi hakemlere pek bir şey söylemek istemiyorum. Rakip güçlü ise hep kararlar onlardan yanadır. Mesela ilk dakikalarda Umut´un ceza sahası içinde düşürülmesi ki, sırtına Galatasaraylı bir futbolcunun dirsek koyması?