MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR SESİNİ YÜKSELTMEKTE HAKLI!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Süper Lig temsilcimiz Kayserispor ligin son haftalarında aldığı sonuçlarla durumunu iyileştiriyor gibi görünse de, hala tehlikeli bölgeden uzaklaşamamanın verdiği sıkıntıyı yaşıyor. Her ne kadar rakiplerle aradaki puan farkı konusunda bir - iki galibiyetlik bir durum söz konusu olsa da, unutulmaması gereken ligde hala kazanılmamış 36 puanın olduğudur. Ligin hala alt tarafında kazan kaynamaya devam ediyor ve hafta sonunda temsilcimizin çok önemli bir maçı var. Ligde Kasımpaşa ile 3 puan mücadelesi verecek olan Kayserispor, bu maçtan 3 gün öncesinde de Kupa Çeyrek Finali´nde Fenerbahçe ile karşılaşacak.
Bu kadar sıkıştırılmış bir maç programı elbette temsilcimiz idarecilerini sitem ettirir. Hem kupada, hem de ligde önünü açmak isteyen Kayserispor´a yapılan bir haksızlık olarak yorumlamak pek de yanlış olmasa gerek. Başkan Erol Bedir geçen günlerde internet sitesi aracılığıyla olayı kamuoyuyla paylaşmış ve federasyonun bu planlanmasından sadece Kayserispor´un zarar gördüğünü dile getirmişti. İtiraz ettiklerini de belirten Başkan Bedir sonuç alamamıştı. Aslında ben de lig maçının bir gün sonrasına kaydırılması isteği konusunda pek iç açıcı bir cevabın verilmeyeceğini düşünmüştüm. Tam da düşündüğüm gibi oldu.
Federasyon ne zaman Kayserispor´un hakkını savundu ki, bu sefer savunsun diye de söylendim. Umarım perşembe akşamı oynanacak olan maçta Kayserispor, sahada en iyisini yapar. Bu konuda taraftarın da takımına sahip çıkması ve Fenerbahçeli futbolculara Kadir Has cehennemini yaşatması gerekiyor. En azından sahada alacağımız bir galibiyetle hem rakibe, hem de federasyona bir mesaj ulaştırmış oluruz. Şunu da unutmayalım; pazar günü Kasımpaşa maçında da aynı ortamı sağlamak zorundayız?