MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR SESSİZLİĞİNİ SÜRDÜRÜYOR!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Bu sezon yeni bir teknik heyetle yola çıkacak olan Kayserispor´da yöneticiler, özellikle liglerin kapanmasından sonra verilen arayı sessiz geçirmenin uygun olduğu görüşündeler. Transfer konusunda resmi düğmenin cumartesi günü basılacağı ligde, bu başlangıçla birlikte sarı-kırmızlılarda takviyeler konusunda da önemli adımların atılması bekleniyor. Kayserispor´da yönetim ve taraftar her ne kadar takviyeleri tek düşünce olarak kabul etse de, basketbol severlerin de kafalarını meşgul eden tek düşünce, destekledikleri AGÜ Spor´un isim değişikliği ve kulüp birleşimi ile Kayserispor´a ne zaman geçişin yapılacağıdır. 

Her yerde sessizlik olsa da, umarım bu konuda adım atmak için fazla bir zaman kaybı yaşanmaz. Kayserispor yönetimi, bu taşın altına elini koymakta çekinceli davransa da, yeni çıkan yasa sayesinde maliyetin kulübe fazla olmayacağı başından belli.

Kafamda şimdi bu çekinceler olunca farklı sorularda oluşmaya başladı. Acaba sarı-kırmızlı yöneticiler AGÜ Spor´un devri ile mali kaynak konusunda yerel yöneticilerden bir beklenti içine mi girdiler? Bu beklenti gerçekleşmediği için mi, takımın devri gündeme gelmiyor? Yoksa isim değişikliği derken mevcuttaki isimle ilgili bir sorun mu var?

Yani kısacası farklı düşünceler kafalarda belirmeye başladı bile. Bu işi fazla uzatmaya gerek yok. En azından Kayserispor, mevcuttaki yasa ile amatöre ayıracağı bütçe, takımın mevcutta sorun yaşadığı ama ismi değişince çözüm bulacak olan sponsor geliri ve iddia geliri derken, sezonluk maliyetini çok rahat karşılayacağını düşünüyorum. 

Umarım teknik heyet ve oyuncular konusunda da, Kayserispor yönetimi işi yokuşa sürmez ve düğmeye bir an önce basar. Ne de olsa basketbolda bu şehirde takip edilen bir spor dalımız?