MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR SON HAFTALARDA!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Süper Lig´de son haftalara yaklaşırken lig kazanının dibi de, iyice kaynamaya başladı. Özellikle alt sıralardan kurtulmak adına kıyasıya mücadelenin yaşandığı ligde, üst sırada yer alan takımlarda Avrupa Kupaları´nın kapılarını zorlayabilmek için birbirleriyle kıyasıya mücadele içinde bulunuyorlar. Baktığınızda temsilcimiz Kayserispor, Alanyaspor galibiyetiyle ligde derin bir nefes almış oldu. Almış oldu diyorum, çünkü rakiplerin puan kaybettiği bu haftada alınan 3 puan, alt sıralardan kurtuluş adına çok önemliydi.
Ligin kalan 5 haftalık bölümünde şimdi gözler, üst sırada yer alan takımlarla alt sıralarda yer alan takımların maçlarına odaklanılmış durumda. Bunların başında da sınırım Trabzonspor-Kayserispor maçı geliyordur. Ligde birçok defa karşı karşıya gelen iki ekip arasında unutulmayacak maçlarda yaşandı. Hele bir maç vardır ki, karşılıklı bol gol atılan ve sonucunda da bizim ligden düşmemize neden olan o malum maç. Diyorum ya karşılıklı birçok sıkıntıyı ortaya çıkartacak maç oynasak da, şimdilerde durum farklı. Son zamanlarda taraftarlar arasında bir gönül bağı oluştu.
Trabzon camiası bu maçtan mutlak galibiyet almak için yoğun bir mesai yapacak. Sadece galibiyet onlar için değil, aynı zamanda düşme potasından kurtulmak için Kayserispor´a da şart. Durum böyle olunca, Kayserispor´un da galibiyetten başka bir düşüncesi olmayacaktır. Umarım taraftar yönünden sakinliğin elden bırakılmadığı ama sakinlik derken de, temsilcimizin orada uyutulmasını kastetmeden geçecek bir maç olacaktır.
Zaten taraftarlar bu maç için çok önceden organizasyonlarını da yapmışa benziyorlar. Temsilcimiz orada da yalnız kalmayacaktır. Burada iş sadece taraftara düşmüyor. Aynı zamanda yönetimde üzerine düşeni yapmalıdır. Futbolu malum herkes farklı yorumlayabilir. Ama iş mali boyuta geldiğinde herkesim aynı düşünce içinde olur. Bu nedenle yönetim motive konusunda kalan şu son haftalarda bence elindeki imkânları artıracak şekilde davranmalıdır?