MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR SON PROVASINI YAPTI!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor son provasını Gençlerbirliği´ne karşı yaptı. Sezon öncesinde oynadığı bu karşılaşmayı 1-0 kazanmasını bildi. Sonuç olarak güzel gelişme olarak değerlendirsek de, maçın içinde yine istenmeyen bazı durumlar göze çarptı. Mesela ilk yarının daha ortalarında sahada yaşanan kargaşa herkesin moralini bozdu. Futbolcular lige adapte oldular mı diye düşünürken, yaşanan tartışma ve saha içindeki kargaşa tüm bu düşüncelerin daha uzun süre alacağını gösterdi.

Kayserispor´da futbolcular fiziksel olarak lige hazır olsalar da,  moral ve motivasyon olarak daha bu durumu ortaya koyabilmiş değiller. Yani kısacası geçen sezon yaşanan düşüşün hala etkisi devam ediyor. Futbolcular yaşanan bu kargaşadan sonra taraftarında bir nevi tribün desteğini arkasına alarak saha içinde daha dikkatli ve temkinli bir oyun ortaya koydular. Nitekim ikinci yarıda gelen bir golle sahadan galip ayrılmasını bilen sarı-kırmızlılar için bir şeyler söylemenin daha erken olduğunu da belirtmek isterim.

Kısacası yeni takviyelerle oluşan kadro konusunda ligin birkaç haftasının geride kalmasından sonra bir değerlendirme yapabiliriz. Kayserispor´da bu arada 3 oyuncunun da kadrodan ayrılması ile boşalacak mevkiler için teknik heyetin nasıl bir tavır içinde olacağı da merak ettiğim bir diğer konudur. Umarım yeni dönemde oyuncu sayısı konusunda bir sorun yaşanmaz?