MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR, TARAFTARINI BEKLİYOR!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Süper Lig´de son haftalarda yoğun bir heyecan yaşanmaya başladı. Ligin alt sıralarından kurtulmak için takımlar, kıyasıya bir mücadeleye başladılar. Alt sırada yer alan takımların kurtulacak kadar puan almak için çeşitli organizasyonlarla taraftarı tribüne çekip, destek istediğini görüyoruz. Ligin ikinci yarısı ile birlikte Kayserispor´da da değişim, böyle bir dizi organizasyon yapılarak taraftarla barış yapıldı. Hatta alınan onca galibiyet sonrasında, bir ara tribünlerde boş yer kalmadı. İşte böyle durumlar karşısında alınan galibiyetlerde de, taraftarın etkisi unutulmuyor.
Kayserispor´da yöneticiler de, işte böyle bir durumla karşı karşıya kaldıklarını belirttiler. Ligde Konyaspor´la oynanacak olan maçta alınacak bir galibiyet, ligde kalışın habercisi olacak. Galibiyetler kadar, alınan mağlubiyetler ve futbolcuların psikolojilerini de unutmamak gerekir.
Özellikle takım futbolcuları sahada aldıkları sonuçlar kadar çevrelerinin eleştirilerini de değerlendiriyorlar. Önceleri ?kulaklar tıkanıyor´ olarak yorumlansa da birçoğu bu eleştirileri dikkate alıyor. Ligin kalan son haftalarında önemli maçlar var. Bunlardan birisi de Konyaspor maçı. Bu konuda yönetimden tutun da, futbolcusuna kadar tüm kesim cuma akşamı oynanacak olan bu maçta taraftarı tribünlere çağırıyor. Kadir Has Stadı´nda oynanacak olan bu maçta taraftarın desteğiyle alınacak bir galibiyetin daha keyif verici olacağını belirten yöneticiler şimdilerde gelecek dönemin hesabını yapmaya başladılar. Ligde kalmanın çok zor olduğunu belirten yöneticiler taraftarıyla kucaklaşan tüm takımların zorluk yaşamadan bu gibi dönemleri atlattıkları belirttiler.
İşin bu boyutuna bakınca aslında futbolcuların saha içindeki performanslarını da tribünlerin çok farklı etkilediğini bilmek gerekir. Bazıları dolu tribünler karşısında heyecanlansa da bazıları da kendisini göstermek için yoğun bir mücadeleye girebiliyorlar. Umarım Kayserispor´u cuma akşamı oynanacak olan Konyaspor maçında taraftar da yalnız bırakmaz. Çünkü bu maç mutlak ama mutlak kazanılmalı ve ligde derin bir nefes alınmalıdır. Tabi ki taraftarın desteğiyle?